donderdag 4 mei

Vogels in mei
Op donderdag 4 mei organiseert de Natuur en Vogelwacht Vijfheerenlanden een jeugd activiteit in de Schaapskooi over vogels in mei. Men start met een dia serie, waarbij er aandacht is voor: Welke vogels broeden hier? Welke plekjes kiezen ze daarvoor? Wat hebben ze nodig? Hoe kunnen we ze helpen de jongen groot te brengen? Enz. Daarna gaat iedereen buiten speuren naar vogels en tot slot wordt er een vogel placemat gemaakt. Tijd: van 10:00 tot 12:00 uur. Voor kinderen tot 12 jaar (erg jonge kinderen onder begeleiding). Kosten: 3 euro per kind, inclusief appelsap en een koekje. Aanmelden bij chr.kramer@outlook.com. Natuurcentrum de Schaapskooi is te vinden in Overboeicop 15, Meer info op: www.natuurcentrum.nl

Dodenherdenking in Lexmond
De Oranjevereniging organiseert de Dodenherdenking in Lexmond. De plechtigheid wordt gehouden bij het monument naast het tunneltje, kruispunt De Laak / Driemolensweg / Nieuwe Rijksweg en begint om 19.45 uur. Voorafgaand aan de plechtigheid roept Het Gilde het dorp op tot aanwezigheid bij de plechtigheid door middel van hun mars vanaf de Laakse Hof naar het monument. Het programma bestaat uit overdenkingen, gedichten door kinderen, spelen van de 'last post', de twee minuten stilte, zingen van het Wilhelmus, kranslegging, het neigen van de vlag door het Gilde, vertrek van het Gilde en afsluitend het aansteken van de kaarsjes en prikken van de bloemen door de aanwezige kinderen. Iedereen wordt opgeroepen om deel te nemen aan deze mooie plechtigheid en zo een klein steentje bij te dragen aan het bewustzijn dat vrijheid niet vanzelfsprekend is.

vrijdag 5 mei

Ophaalavond rommelmarkt
18:00, Everdingen.De Stichting Rommelmarkt De Heilige Drie Eenheid houdt in 2023 de 47ste Rommelmarkt in Everdingen. Deze vindt plaats op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei. Nog spulletjes voor de rommelmarkt? Bruikbaar en verkoopbaar; de stichting neemt ze graag in ontvangst. De ophaalavond is vanaf 18:00 uur. In Everdingen wordt er langs de deuren gegaan, mensen uit de buitengebieden die spullen aan te bieden hebben, kunnen contact opnemen met Ton van Putten, 06-11438486. Of de spullen zelf brengen naar het magazijn aan de Lekdijk 27 in Everdingen.

zaterdag 6 mei

Repair Café Vianen
09:00, Vianen, Wijkcentrum Monnikenhof. Op zaterdag 6 mei bent u voor de reparatie van elektrische en huishoudelijke apparaten, muziekinstallaties, elektronica, gereedschap, speelgoed, rollators, fietsen, kleine kledingreparaties of verstelwerk weer van harte welkom bij het Repair Café Vianen. De reparaties in het Repair Café zijn gratis. Vanaf 9.00 uur staat de koffie en thee klaar, om 12.00 uur sluiten we de deuren weer. Om voldoende tijd te hebben om de reparatie uit te kunnen voeren verzoeken wij u voor 11.00 uur aanwezig te zijn. Het Repair Café vindt plaats in Wijkcentrum Monnikenhof, te vinden aan de Langeweg 6B te Vianen (Sportpark Blankensteijn ). Voor meer informatie over Repair Cafés zie www.repaircafe.nl U kunt contact met ons opnemen via repaircafevianen@gmail.com of door te bellen naar Elly van Stiphout 06-13636414.

Prins Maurits markt
9:30, Leerdam, Adullamkerk. De Prins-Maurits markt is gepland op 6 mei 2023 op het parkeerterrein van de Adullamkerk (Prins Mauritsstraat 22, Leerdam). De markt zal zijn van 9.30 uur tot 15.00 uur. Er zal van alles te koop en te doen zijn. U kunt denken aan o.a. koffie/thee drinken met wat lekkers, verkoop van producten en goederen. Voor de kinderen zal een kleedjesmarkt zijn ingericht. Verder kunt u op de markt komen eten en meebieden bij de opbod verkoping. Gedurende de dag zullen er spellen te doen zijn. Kortom, de moeite waard om even gezellig langs te komen.

Koor- en samenzangavond Leerbroek
19:30, Leerbroek, Hersteld Hervormde Kerk. zaterdagavond 6 mei zal er in de Hersteld Hervormde Kerk te Leerbroek een koor- en samenzangavond worden georganiseerd. Aan deze avond hopen kinderkoor ‘Klein Vogelijn’ en jeugdkoor ‘Kol Sjofar’, beide onder leiding van Heleen Aalvanger, hun medewerking te verlenen. Het orgel zal bespeeld worden door Piet de Vries. Ds. N. den Ouden hoopt een meditatie te verzorgen. De avond begint om 19.30 uur, vanaf 19.00 uur zijn de deuren open. De toegang is vrij, wel wordt er een collecte gehouden t.b.v. Stichting Hulp Vervolgde Christenen. Iedereen hartelijk welkom!

maandag 8 mei

Studiebijeenkomst met ds. Kees van Velzen
20:00, Ameide, De Hoven, J.W. van Puttestraat 83.Ds. Kees van Velzen spreekt tijdens de studiebijeenkomst namens Christenen voor Israël. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Jeremia 31: Waarom Gods trouw aan Israël zo belangrijk is. Koffie vanaf 19.45 uur, toegang is gratis. Er is een tafel met Israël-producten aanwezig. Ds. Van Velzen werkte bij de Evangelische Omroep jarenlang als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt-avonden. Zijn persoonlijke bediening is onderwijs en coaching.

woensdag 10 mei

Open eettafel Hagestein -Hoef en Haag
12:00, Hagestein, Dorpsstraat 28. Open eettafel Hagestein/Hoef en Haag. Opgeven kan tot uiterlijk zaterdag 6 mei bij Bep van der Lee via 06-30130815 of Nel de Leeuw 0347-376636.

Voorleesfeest met Bip in de Bibliotheek Leerdam
15:00, Leerdam, Bibliotheek.Alle kinderen van 4 t/m 6 jaar (en oudere broertjes/zusjes) zijn van harte welkom in de bibliotheek voor een vrolijk voorleesfeest. Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig. Samen met Bip het leesmonster luisteren de kinderen naar een mooi verhaal. Er wordt voorgelezen uit een mooi prentenboek. Na het voorlezen wordt er samen geknutseld. Bip is het leesmonster van de Bibliotheek. Hij is dol op boeken! Samen met Bip beleven kinderen de mooiste avonturen in boekenland. Elke woensdag van 15.00 tot 16.00 uur is Bip te vinden in de kinderhoek in de Bibliotheek Leerdam. Want dan is het tijd voor een vrolijk of spannend voorleesverhaal. Daarnaast is er elke derde woensdag van de maand een speciaal voorleesfeest waarbij na het voorlezen ook samen geknutseld wordt binnen een thema.Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/agenda/voorlezen.

Fishfinders en GPS-systemen
19:00, Leerdam, Prins Bernardstraat 4. LHV De Snoek organiseert een avond met uitleg over de werking van fishfinders en GPS-systemen aan boord van een visboot. Deze avond wordt gepresenteerd door William Bouman, die al meer dan tien jaar ervaring heeft met boot-elektronica en aanverwante producten voor de (vis)boot. De toegang is gratis.

zaterdag 13 mei

Coopmarkt Hei- en Boeicop
09:00, Hei- en Boeicop, Kerk. Op d.v. zaterdag 13 mei 2023 wordt achter de kerk in Hei-en Boeicop voor de 31ste keer onze jaarlijkse rommelmarkt gehouden. Van 9.00 - 13.00 uur kunt u daar terecht voor antiek en curiosa, boeken en langspeelplaten, kleding, Moederdagartikelen, speelgoed en eigengemaakte wenskaarten. Ook deze keer weer ruime keus in perkplanten, datura’s, geraniums, tomaten-en komkommerplanten. Er is volop gelegenheid tot ontmoeting onder het genot van koffie, broodje hamburger enz. Voor jong en oud valt er van alles te beleven. De sponsorwedstrijd, dit jaar de Heicopse water-race, vormt het einde van de markt.

Rommelmarkt
10:00-14:00, Leerdam, P.M. van Gentstraat 20.Rommelmarkt in het Wijkcentrum van Wijkvereniging West–End in Leerdam. De te huren tafels zijn 0,80 x 2,40 en kosten voor leden 10 euro per tafel, voor niet leden 12,50 euro per tafel. Aanmelden kan tot en met 8 mei via info@wijkverenigingwestend.nl of bel 06-29442774 of 0345-619622.

Rommelmarkt bij Wijkvereniging West–End.
10:00, Leerdam, Wijkvereniging West-End.In het Wijkcentrum van Wijkvereniging West-End vindt een rommelmarkt plaats. De te huren tafels zijn 0,80 x 2,40 en kosten voor leden 10 euro per tafel en voor niet leden 12,50 euro per tafel. Aanmelden kan tot en met 8 mei via info@wijkverenigingwestend.nl. Telefonisch aanmelden kan bijJan de Jong: 06-29442774.

Face tot Face bij JAMPOP
20:30, Everdingen, 't Knooppunt. De energieke band Face to Face zal weer herkenbare rocksongs ten gehore brengen. Een eerder optreden van de band in Everdingen was een groot succes. Toegang is 5 euro. Kijk voor meer info op www.jampop.nl.

Internationaal jazzicoon Deborah J. Carter treedt op met Casey's Big Band in Leerdam
20:30, Leerdam, Stadspodium GO. Op zaterdagavond, 13 mei 2023, zal de internationaal gerenommeerde jazz-zangeres Deborah J. Carter optreden met Casey’s Big Band tijdens een speciaal concert in Leerdam. Het optreden vindt plaats in stadspodium Go Leerdam en dit zal de eerste keer zijn dat deze twee muzikale krachtpatsers samen op het podium staan. Kaartjes voor het concert zijn verkrijgbaar via de website van Casey’s Big Band of Stadspodium Go . Wees er snel bij, want dit belooft een onvergetelijke avond te worden voor liefhebbers van jazzmuziek!

zondag 14 mei

JAMPOP: Moederdag Middag Matinee
15:00, Everdingen, 't Knooppunt. JAMPOP organiseert de Moederdag Middag Matinee, in het café van Jörgen en Diana. Met Petra Saaleman, singer/songwriter. Had ooit haar eigen rockband maar kiest nu voor wat rustiger materiaal. Daarna een optreden van Gadget, soms met eigen werk maar vooral met bestaande songs die door de vierstemmige zang een heel eigen geluid opleveren. Entree is gratis. Kijk voor meer info op www.jampop.nl.

Choral Evensong in de Grote Kerk Vianen
16:00, Vianen, Grote Kerk. Op 14 mei zingt het koor de Choral Evensong in Vianen. Op het programma staan de bekende werken die thuishoren in een Evensong: het Magnificat en Nunc Dimittis (deze keer in een boeiende toonzetting van de Nederlandse organist en componist Hayo Boerema), de gezongen gebeden en de gereciteerde Psalm. Uiteraard ontbreken ook samen te zingen hymnes niet. Het geheel wordt verzorgd door Kamerkoor Cantiago o.l.v. Herman Mussche. Kamerkoor Cantiago, opgericht in 2008, is een jong en enthousiast koor met ongeveer 25 zangers, gelieerd aan de Jacobikerk te Utrecht. Het koor staat sinds de oprichting onder leiding van Herman Mussche.