• Zeb Mesker werd derde in Oegstgeest
• Zeb Mesker werd derde in Oegstgeest Foto: Aangeleverd

Tijdrit en Kermisronde voor JvA

Hardenberg/Oegstgeest • Elke renner zijn eigen verhaal, dat bleek maar al te waar bij deze kwalificatietijdrit in Hardenberg. Ondanks de files konden de Jan van Arckel-renners op tijd starten.

Nieuweling Mees Bassa (Goudriaan) reed, hoewel hij een rupsvoertuig tegenkwam, met een gemiddelde van 40,867 km/per uur naar een elfde plek. Junior Sem van Wijngaarden (Hardinxveld) was de eerste van de junioren die mocht starten. Hij werd tegemoet gereden door een trekker en moest daardoor in de remmen. Hij reed met een gemiddelde van 42,832 km/per uur naar een elfde plek. 

Bram Janssen (Lexmond) pakte een stukje berm mee. Hij reed met een gemiddelde van 43,355 km/per uur naar een negende plek. 

Als laatste mocht Jost van de Streek (Goudriaan) van start. Hij kon, ondanks een auto die hij tegenkwam in de bocht, een zeer mooie tijd neerzetten met een gemiddelde van 45,301 km/per uur. Hiermee behaalde hij een mooie tweede plek.
Oestgeest
Ook op Koningsdag kwamen verschillende renners van Jan van Arckel in actie tijdens de Eerste Kermisronde van Oegstgeest. In categorie 1 werd Charlotte van de Graaf (Groot-Ammers) derde meisje.

In categorie 3 was Sarah Post (Werkendam) het enige deelnemende meisje en zij werd daarmee ook het beste meisje. Zeb Mesker (Meerkerk) werd bij zijn tweede wegwedstrijd knap derde overall. In categorie 6 werd Lize van Wijngaarden (Hardinxveld) vijfde meisje.