Vianen doet mee aan Diabetes Challenge

Vianen • Ook dit jaar start er weer een wandelgroep van de Nationale Diabetes Challenge in Vianen. Na het vertrek van de vorige organisator, nemen Ellen Roza en Christien Markies de organisatie van de wandelgroep over.

Vanaf 16 mei wordt er wekelijks gedurende ongeveer twintig weken in de buurt gewandeld met een groep deelnemers. Wie wil werken aan zijn gezondheid en diabetes heeft, is van harte uitgenodigd om mee te wandelen. De Nationale Diabetes Challenge is een wandelprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Het programma duurt twintig weken. Bas van de Goor, oud topvolleyballer en winnaar van Olympisch goud in Atlanta in 1996, heeft zelf diabetes. Met zijn foundation wil hij de kwaliteit van leven van mensen met diabetes verbeteren door middel van sport en bewegen. In Vianen wordt de Nationale Diabetes Challenge georganiseerd sinds 2017. In 2019 kwam Bas van de Goor meewandelen in Vianen.

Informatieavond
Op 16 mei om 19:00 uur start men met een informatieavond in de Hoeksteen, Groene Kade 7 in Vianen. Iedereen die interesse heeft, is welkom. Aanmelden is niet nodig.

Na de informatieavond wandelt men iedere week op dinsdagavond 19:00 uur. Er wordt rekening gehouden met ieder wandelniveau. Het is daarom niet erg als deelnemers (nog) niet zo ver kunnen lopen. Samen traint men voor een wandelafstand van drie, vijf, tien of vijftien kilometer. Aanmelden kan op nationalediabeteschallenge.nl/vianen. De Nationale Diabetes Challenge feestelijk afgesloten op 16 september in Tilburg.