HSSC’61 verspeelt dure punten

BERGAMBACHT • HSSC’61 heeft dure punten laten liggen in de strijd om de nacompetitieplaatsen. Bij nummer voorlaatste Bergambacht toonde de ploeg van Marcel van Steenis wel veerkracht door van een 3-0 achterstand nog terug te komen naar 3-3.

“Ik heb mijn ploeg na afloop dan ook gezegd dat ik trots ben op de comeback”, verklaarde Van Steenis na afloop. “We waren na de 3-0 rijp voor de slacht, maar slepen toch nog een punt uit het vuur. Die vechtlust moeten we in de resterende duels ook tonen.”

Fysiek duel 
Alle goals vielen na rust. In de eerste helft probeerde Bergambacht er een fysiek duel van te maken, wat gepaard ging met de nodige overtredingen. Zo moest Nicky van Dam met een ogenschijnlijk zware blessure het velde verlaten en werd een charge op Remon van Soest bestraft met geel, waar volgens Van Steenis rood een logischere kleur was geweest.

Comeback
Binnen twaalf minuten na rust stond het ineens 3-0, maar vervolgens begon de Heicopse comeback. Lennart de Groot maakte vanaf de stip de 3-1, nadat HSSC daarvoor ook al een strafschop had moeten krijgen. Vervolgens maakte Owyn van Vuren de 3-2 en maakte De Groot gelijk met zijn tweede van de middag. Een goal van Remon van Soest werd tussendoor nog afgekeurd vanwege buitenspel, wat het volgens Van Steenis niet was.


Bieri naar Leerdam Sport 

LEERDAM • Brennan Bieri zal volgend seizoen uitkomen voor zaterdagvierdeklasser Leerdam Sport’55. 

De snelle en behendige flankspeler komt over van LRC Leerdam, waar hij pendelt tussen het eerste en tweede elftal. Eerder kwam Bieri ook nog uit voor Heukelum.


Ronan Feunekes naar Heukelum

HEUKELUM/ASPEREN • Zaterdagtweedeklasser Heukelum heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Ronan Feunekes.

De 21-jarige linksbenige aanvaller komt over van Asperen en speelde eerder ook met LRC Leerdam O19 in de vierde divisie.


SVW en Tutu Ndona uit elkaar

GORINCHEM • SVW en hoofdtrainer Tutu Ndona gaan na dit seizoen uit elkaar. Dat maakt de Gorinchemse vereniging bekend op het eigen Twitter-kanaal. 

Volgens de club zijn het bestuur en Ndona gezamenlijk tot het besluit gekomen om niet met elkaar door te gaan. Afgelopen december maakten beide partijen nog bekend dat het contract van de oefenmeester met één jaar was verlengd en dat hij voor het zesde achtereenvolgende jaar voor de groep zou staan in Gorinchem. Hier komt men nu dus op terug.