• Van Campenhout, Van den Belt en Van der Zalm.
• Van Campenhout, Van den Belt en Van der Zalm. Foto: Mimi van Rossem

Bijna 200 fantasiedieren ingeleverd voor tekenwedstrijd; vier winnaars worden in glas vereeuwigd

Nieuws

LEERDAM • De tekenwedstrijd ‘Wie tekent het mooiste Fantasiedier’ die onlangs door de VVV’s in Leerdam en Vianen en de Leerdamse Ondernemers Vereniging werd gehouden, leverde bijna 200 tekeningen op.

Kinderen uit alle kernen van Vijfheerenlanden konden een tekening van een fantasiedier insturen, vier daarvan worden in glas worden uitgevoerd waarna ze worden tentoongesteld worden in de het Kindermuseum dat is ondergebracht in de vier glazen kubussen die naast de Grote Kerk in Leerdam staan. 

Artistiek leider Werner van den Belt van het Stedelijk Museum in Vianen, LOV-voorzitter, kunstenaar en manager van de Kunstplaats in Leerdam, Tom van Campenhout en Anne-Sterre van der Zalm, van Tussen Lek en Linge hadden de handen er vol aan om uit al deze tekeningen die gemaakt zijn door kinderen van 4 tot 12 jaar de vier mooisten uit te kiezen.

Van den Belt merkte na afloop op: “Het was echt moeilijk. Er zijn zoveel mooie kleurrijke en fantasievolle tekeningen ingestuurd.” De tekeningen worden de komende weken in glas uitgevoerd door glaskunstenaar Josja Caecilia Schepman. De kinderen die met hun tekeningen hebben gewonnen komen uit Hei- en Boeicop, Lexmond, Vianen en Leerdam en zij worden uitgenodigd bij het maken van de kunstwerkjes in de Glasblazerij aan de Zuidwal in Leerdam aanwezig te zijn.

Verbinding 
Over deze tekenwedstrijd vertelt Van der Zalm: “Alhoewel glasblazen iets typisch Leerdams is zoeken wij als gebiedsmarketingorganisatie Tussen Lek en Linge steeds de verbinding op. Door deze wedstrijd, die wij in het hele gebied van Vijfheerenlanden hebben uitgezet, proberen wij verbinding te maken tussen de steden en dorpen en het buitengebied. Vandaar ook dat niet alleen Leerdamse kinderen hebben gewonnen, maar ook kinderen uit Lexmond, Vianen en Hei en Boeicop.”

“De kinderen konden tot 16 april de tekeningen indienen bij de twee VVV ’s Leerdam en Vianen en een tiental inleverpunten door het gebied heen. We wilden op die manier zoveel mogelijk kinderen de gelegenheid bieden om mee te doen.”

Mimi van Rossem