woensdag 26 april

Diner in de Wereldkeuken
17:30, Vianen, de Prenter, Grote Geusplein 1. BindkrachtVHL (voorheen Welzijn Vianen) organiseert Diner in de Wereldkeuken. Iedereen die alleen is en andere mensen wil leren kennen tijdens een heerlijk diner, is van harte welkom. De kosten voor deelname bedragen 7,50 euro en dit is inclusief een consumptie. Aanmelden kan via wereldkeukenprenter@gmail.com of 0347 344 365.

donderdag 27 april

Jazz in de Zwaan
20:00, Heukelum, Café de Zwaan, Gasthuisstraat 36.Bas en Sax starten samen met het eeuwenoude café de Zwaan het experiment 'Jazz in de Zwaan'. De eerste editie staat Herbies Monks op het programma. Het is een trio uit de omgeving van Culemborg.

zaterdag 29 april

Inloopmiddag Hospice Vijfheerenlanden
14:00, Vianen, Ruinkamp 14.Altijd al eens een inkijkje willen nemen in het reilen en zeilen van ons hospice? Deze zaterdag tussen 14.00 en 16.00 uur zitten de vrijwilligers van het Hospice Vijfheerenlanden klaar voor een rondleiding en het beantwoorden van vragen.

dinsdag 2 mei

Digi-inloop Bibliotheek Leerdam
Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Deelname is gratis. Kom langs bij de Digi-inloop. Neem bij voorkeur je eigen apparaat mee. Elke dinsdagmiddag.

woensdag 3 mei

Vaarreisje met ASVL Lexmond
10:30, Lexmond, Hervormde Kerk.Ouderenvereniging ASVL Lexmond organiseert op 3 mei een bus-/vaarreisje. De luxe touringcar is voorzien van een lift. Vertrek is bij de Nederlands Hervormde Kerk. De reis voert naar Nieuw-Dijk waar de deelnemers worden ontvangen met een koffietafel bij Juffrouw Tok. Daarna volgt een twee uur durende boottocht vanuit Rees door het Niederrhein-gebied. Tijdens de boottocht is er live accordeonmuziek en wordt er koffie en thee met gebak aangeboden. Rond 18.00 is de bus weer terug in Lexmond. Er zijn enkele plaatsen beschikbaar, graag zou gauw mogelijk aanmelden via. 0347-341815 of hadevaal02@gmail.com.

donderdag 4 mei

Vogels in mei
Op donderdag 4 mei organiseert de Natuur en Vogelwacht Vijfheerenlanden een jeugd activiteit in de Schaapskooi over vogels in mei. Men start met een dia serie, waarbij er aandacht is voor: Welke vogels broeden hier? Welke plekjes kiezen ze daarvoor? Wat hebben ze nodig? Hoe kunnen we ze helpen de jongen groot te brengen? Enz. Daarna gaat iedereen buiten speuren naar vogels en tot slot wordt er een vogel placemat gemaakt. Tijd: van 10:00 tot 12:00 uur. Voor kinderen tot 12 jaar (erg jonge kinderen onder begeleiding). Kosten: 3 euro per kind, inclusief appelsap en een koekje. Aanmelden bij chr.kramer@outlook.com. Natuurcentrum de Schaapskooi is te vinden in Overboeicop 15, Meer info op: www.natuurcentrum.nl

vrijdag 5 mei

Ophaalavond rommelmarkt
18:00, Everdingen. De Stichting Rommelmarkt De Heilige Drie Eenheid houdt in 2023 de 47ste Rommelmarkt in Everdingen. Deze vindt plaats op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei. Nog spulletjes voor de rommelmarkt? Bruikbaar en verkoopbaar; de stichting neemt ze graag in ontvangst. De ophaalavond is vanaf 18:00 uur. In Everdingen wordt er langs de deuren gegaan, mensen uit de buitengebieden die spullen aan te bieden hebben, kunnen contact opnemen met Ton van Putten, 06-11438486. Of de spullen zelf brengen naar het magazijn aan de Lekdijk 27 in Everdingen.

zaterdag 6 mei

Rommelmarktschuur
9:00, Ameide, Hogewaard 2.De Rommelmarktschuur is weer open van 9.00 uur tot 12.00 uur.

Prins Maurits markt
9:30, Leerdam, Adullamkerk. De Prins-Maurits markt is gepland op 6 mei 2023 op het parkeerterrein van de Adullamkerk (Prins Mauritsstraat 22, Leerdam). De markt zal zijn van 9.30 uur tot 15.00 uur. Er zal van alles te koop en te doen zijn. U kunt denken aan o.a. koffie/thee drinken met wat lekkers, verkoop van producten en goederen. Voor de kinderen zal een kleedjesmarkt zijn ingericht. Verder kunt u op de markt komen eten en meebieden bij de opbod verkoping. Gedurende de dag zullen er spellen te doen zijn. Kortom, de moeite waard om even gezellig langs te komen.

Digi-inoop Bibliotheek Vianen
Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Deelname is gratis. Kom langs bij de Digi-inloop. Neem bij voorkeur je eigen apparaat mee. Elke woensdag- en zaterdagochtend.

Bloemen en insecten
Op zaterdag 6 mei organiseert de Natuur en Vogelwacht Vijfheerenlanden een jeugdactiviteit in de Schaapskooi over bloemen en insecten. Bloemen en insecten hebben elkaar hard nodig om te kunnen bloeien, groeien, leven en voortbestaan. Wat kunnen wij zelf thuis doen? We starten met een dia serie, daarna gaan we buiten speuren, verzamelen bloemetjes, plakken ze op en brengen ze naam. Insecten proberen we in loep potjes te vangen, bekijken en determineren ze en laten ze weer los. Voor kinderen tot 12 jaar (erg jonge kinderen onder begeleiding). Tot slot maken we met bouwpakketjes enkele insecten. Tijd: van 14:00 uur tot 16:00 uur. Kosten: 3 euro per kind, inclusief appelsap en een koekje. Aanmelden bij: chr.kramer@outlook.com. Natuurcentrum de Schaapskooi is te vinden in Overboeicop 15, Meer info op: www.natuurcentrum.nl

zondag 7 mei

Eendenkooi rondleiding Regulieren
10:00, Geldermalsen, Parkeerterrein Rijksstraatweg, bij de werkschuur van GLK.De boswachters van Geldersch Landschap & Kasteelen organiseren een wandeling naar de eendenkooi in de Regulieren. Onderweg wordt verteld over weidevogels en zomerplanten langs de route. Ook de waterhuishouding en waterplanten krijgen aandacht. Een bezoek aan de eendenkooi is het doel van deze wandeling. De eendenkooi in de Regulieren is normaliter niet toegankelijk voor het publiek. Rust in de kooi is namelijk van groot belang. De boswachter neemt de deelnemers mee rond de kooiplas en vertelt over de historie, de werking van de eendenkooi en het werk van de kooiker. Vooraf online reserveren is noodzakelijk. Duur: ca. 2 uur. Deelname: 8 euro p.p., kinderen 8 t/m 12 jaar 5 euro p.p., donateurs 3 euro op vertoon van een geldige GLK donateurspas. Tip van de boswachter: Deze excursie is geschikt voor volwassenen en kinderen van vanaf 8 jaar. Neem een verrekijker mee. Meer informatie en online reserveren: www.glk.nl/excursies.

Stiltedag Zen in het Rumpts Kerkje
Een stiltedag in Zenstijl betekent een dag lang aandacht hebben voor dat wat er is. Binnen: de sacrale verstilling van het zitten met andere mensen. Buiten: het lopen met aandacht in het licht van de zon.De massieve, werkelijk stille ruimte van het Rumpts Kerkje kan je inspireren om je over te geven aan het moment om plaats te maken voor iets wat ruimer is dan je kleine dagelijkse zelf.* Zitmeditatie wordt afgewisseld met loopmeditatie* Een heerlijke vegetarische lunch wordt verzorgd * Koffie, thee en sap tussendoor* Zondag 7 mei & 2 juli* 10:00 - 16:00, inloop en koffie vanaf 9:45* In het Rumpts Kerkje, Schuttersteeg 2, Rumpt* Kijk ook eens bij de Stiltedagen in Gellicum op 30 april & 11 juniwww.LotusOpDeLinge.nl/aanbod/stiltedageninfo@LotusOpDeLinge.nl06-22118085

maandag 8 mei

Studiebijeenkomst met ds. Kees van Velzen
20:00, Ameide, De Hoven, J.W. van Puttestraat 83.Ds. Kees van Velzen spreekt tijdens de studiebijeenkomst namens Christenen voor Israël. Het onderwerp van deze bijeenkomst is: Jeremia 31: Waarom Gods trouw aan Israël zo belangrijk is. Koffie vanaf 19.45 uur, toegang is gratis. Er is een tafel met Israël-producten aanwezig. Ds. Van Velzen werkte bij de Evangelische Omroep jarenlang als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt-avonden. Zijn persoonlijke bediening is onderwijs en coaching. Zijn talenten daarvoor kon hij eerder benutten als voorganger in Antwerpen, Lelystad en Huizen. Hij is tevens voorzitter van BEZ/Onze Hoop. Van Velzen: “De tijd waarin we leven is uitermate spannend, christenvervolging is er als nooit te voren. Antisemitisme is bezig aan een verschrikkelijke comeback. Profetieën worden voor onze ogen vervuld. De tijd is vergevorderd.”

zaterdag 13 mei

Rommelmarkt
10:00-14:00, Leerdam, P.M. van Gentstraat 20.Rommelmarkt in het Wijkcentrum van Wijkvereniging West–End in Leerdam. De te huren tafels zijn 0,80 x 2,40 en kosten voor leden 10 euro per tafel, voor niet leden 12,50 euro per tafel. Aanmelden kan tot en met 8 mei via info@wijkverenigingwestend.nl of bel 06-29442774 of 0345-619622.

Rommelmarkt bij Wijkvereniging West–End.
10:00, Leerdam, Wijkvereniging West-End.In het Wijkcentrum van Wijkvereniging West-End vindt een rommelmarkt plaats. De te huren tafels zijn 0,80 x 2,40 en kosten voor leden 10 euro per tafel en voor niet leden 12,50 euro per tafel. Aanmelden kan tot en met 8 mei via info@wijkverenigingwestend.nl. Telefonisch aanmelden kan bijJan de Jong: 06-29442774.

Face tot Face bij JAMPOP
20:30, Everdingen, 't Knooppunt. De energieke band Face to Face zal weer herkenbare rocksongs ten gehore brengen. Een eerder optreden van de band in Everdingen was een groot succes. Toegang is 5 euro. Kijk voor meer info op www.jampop.nl.

zondag 14 mei

JAMPOP: Moederdag Middag Matinee
15:00, Everdingen, 't Knooppunt. JAMPOP organiseert de Moederdag Middag Matinee, in het café van Jörgen en Diana. Met Petra Saaleman, singer/songwriter. Had ooit haar eigen rockband maar kiest nu voor wat rustiger materiaal. Daarna een optreden van Gadget, soms met eigen werk maar vooral met bestaande songs die door de vierstemmige zang een heel eigen geluid opleveren. Entree is gratis. Kijk voor meer info op www.jampop.nl.

.