Openbare bijeenkomt PvdA Vijfheerenlanden

LEERDAM • De PvdA Vijfheerenlanden houdt op 1 mei, de Dag van de Arbeid, een openbare bijeenkomst in de Kunstwerkplaats, Markt 7, Leerdam met Pieter Paul Slikker, wethouder in Den Bosch. 

De PvdA laat weten: 'Slikker zet zich niet alleen in voor een stevige sociale politiek en woningbouw, maar ook voor menswaardige arbeidsomstandigheden en loon voor bijvoorbeeld de pakketbezorgers."

Slikker is is bovendien nooit te beroerd voor een stevige uitspraak. Zoals recent over het doorschuiven van daklozen in Den Haag naar andere gemeenten: ‘Wethouders zijn er om problemen op te lossen. Bij dakloosheid: meer woningen, herstel voor mensen in nood. Dat is iets anders dan kwetsbare inwoners de deur wijzen naar andere steden. Zo hollen we solidariteit tussen mensen en gemeenten vakkundig uit.’ 

In gesprek 
De toeslagenaffaire, de stikstofcrisis, vermogensongelijkheid, lange wachtlijsten voor een betaalbare woning, diplomademocratie hebben tot gevolg dat het vertrouwen in politiek en bestuur afneemt, aldus Slikker.

Hij gaat met aanwezigen in gesprek over de nieuwe sociale opgave die dat vraagt en wat dat betekent voor de gemeentelijke politiek. Iedereen is welkom om mee te denken.

Programma
Verder zingt Cora den Oudsten enkele liederen uit de arbeidersbeweging, is er een hapje en een drankje en de jubilarissen worden in het zonnetje gezet. De bijeenkomst begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30.