• Petra Nueman in haar winkel.
• Petra Nueman in haar winkel. Foto: Gertjan den Ouden

't Winkeltje van Nu in Leerdam

leerdam • Petra Nueman opende vorig jaar op Koningsdag haar winkel 'T Winkeltje van Nu' in de Kerkstraat in Leerdam. Inmiddels een jaar later is Nueman trots op hetgeen ze bereikt heeft met winkel waar voor ieder wat wils te koop is.

Wie langs 'T Winkeltje van Nu' loopt wordt al bijna naar binnen getrokken door de prettige geuren die er te ruiken zijn. "Dat hoor ik vaak ja", lacht Petra. "Ik doe mijn best om klanten zich hier om hun gemak te laten voelen. Dat doe ik door het sfeervol in te richten, maar dus ook door ervoor te zorgen dat het lekker ruikt. Ik ben altijd in de weer met de inrichting, iedere week heb ik wel weer spullen anders staan dan de week ervoor. Mijn aanbod wijzigt ook veel."

En wordt er dan allemaal aangeboden? Petra: "Van alles. Mensen kunnen hier terecht voor kleding en woonaccessoires, maar ook voor tassen, armbanden die ook gebruikt kunnen worden als haarelastiek en allerlei originele oorbellen. Je zou het kunnen aanduiden als 'Ibiza-style', maar ook voor de mensen die daar minder mee hebben zijn hier mooie spullen te vinden. Iedereen is hier welkom, zowel jong als oud kan hier slagen."

Petra haalt haar inspiratie uit bladen en magazines en speurt groothandels af om de pareltjes uit het assortiment te halen. Ze vertelt: "Ik zit hier nu een jaar, nadat ik eerst vanuit mijn garage thuis spullen verkocht. Een echte winkel leek me toch gezelliger en ik ben blij dat ik vorig jaar de stap heb genomen om me hier te vestigen. Ik heb een aantal vaste klanten die iedere week komen kijken wat ik voor nieuws in het assortiment heb, maar ook van toeristen krijg ik hele leuke reacties." 

Deze week zit er een flyer bij deze krant. Wie de flyer inlevert bij Petra krijgt korting op een aantal mooie artikelen. Zo zijn er zonnebrillen voor 9,95 euro, Ibiza-tassen voor 19,95 euro en geldt voor de parfum dat klanten er twee voor de prijs van één krijgen. De actie loopt tot en met zaterdag of zolang de voorraad strekt.  

Petra Nueman is onder haar eigen naam te vinden op Facebook en op Instagram onder petra_nueman. Kijk hier voor de laatste acties.