• Paardenmarkt Vianen.
• Paardenmarkt Vianen. Foto: Paardenmarktcomité

Paardenmarktcomité zoekt vrijwilligers

vianen • Lampionnenoptocht, lokale fanfare, kermis, warenmarkt, kinderplein, keuring, ringsteken, paarden gehinnik, allemaal elementen die bij dé Paardenmarkt in Vianen horen. Al 752 jaar wordt dit historische volksfeest in de oude binnenstad georganiseerd. Dit jaar nemen ruiters met hun paarden het centrum voor een dag over op woensdag 11 oktober.

Open huis 
De Stichting Paardenmarktcomité Vianen opent haar (stal)deuren voor het publiek op zaterdag 29 april aanstaande. Tussen 10:00 uur en 12:00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje achter de schermen te nemen in de loods, waar men druk bezig is met het maken van de netten voor de lichtornamenten voor in de stadsgracht. Bovendien ligt hier ligt al het materiaal opgeslagen.

Comitéleden en vrijwilligers geven tijdens een rondleiding uitleg en informatie over de organisatie van de Paardenmarkt. Voor de jongste bezoekers zal Stal Bosgoed met twee lieve manege pony’s aanwezig zijn voor een gratis ritje. Ook is er een springkussen.

Nieuwe vrijwilligers 
Voorzitter Ben Heinink “We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers en comitéleden en hopen deze ochtend inwoners van dichtbij kennis te laten maken met wat we zo allemaal doen. We hebben verschillende groepjes die elk hun taak binnen de organisatie hebben. De ene groep is alleen rond de paardenmarkt actief, een andere tijdens de voorbereidingen eerder in het jaar en het comité gedurende het gehele jaar. Mensen met handige handen, organisatietalent met of zonder kennis van paarden, iedereen is welkom bij onze club. We kunnen de versterking goed gebruiken."

Het  Open Huis is tegelijkertijd met de kledinginzameling van Stichting Roemenië aan de Lange Dreef 22 te Hagestein.