Feestavond Egbertusschool

vianen • In de theaterzaal van Helsdingen kon vrijdag 14 april, na drie jaar van afwezigheid door corona, de feestavond van de Egbertusschool weer plaatsvinden. De leerlingen hadden in de afgelopen drie weken hard gerepeteerd om een prachtige show neer te zetten. Ouders, verzorgers, opa's en oma's en broertjes en zusjes van de leerlingen werden getrakteerd op mooie optredens in het thema 'helpen'.

De feestavond is de traditionele afsluiting van een schoolbreed project, waarbij onder andere geld wordt opgehaald voor het goede doel en het gekozen thema wordt verwerkt in de lessen op school. Dit schooljaar stond het Rode Kruis in de schijnwerpers als goed doel en de leerlingen hebben op diverse manieren geld ingezameld. Sponsorloop, verkoop van eigen spulletjes, alles werd ingezet om een mooi bedrag bij elkaar te krijgen.

De feestavond werd afgesloten met de onthulling van het opgehaalde bedrag: ruim 6000 euro. Twee medewerkers van het Rode Kruis mochten de cheque in ontvangst nemen uit handen van twee leerlingen en de directie van de Egbertusschool en waren uiteraard ontzettend blij met deze schenking.

Het was een prachtige avond, waarin verbinding en helpen centraal stond. Het team van de Egbertusschool bedankt dan ook iedereen die heeft bijgedragen aan de avond en is super trots op zijn leerlingen.


Goederen afgeleverd in Roemenië 

Vianen • Vanuit de Stichting Contacten Roemenië – Vianen is op 6 april een volgeladen truck met mega-oplegger richting Roemenië vertrokken. De goederen zijn maandag 10 en dinsdag 11 april gelost in de steden Gilau, Cluj en Reghin. 

De goederen die in de truck zaten, waren zeer divers. Naast een grote hoeveelheid incontinentiemateriaal, werden voor Cluj-Napoca een tweetal fitnessapparaten voor de fysiotherapieruimte en hulpmiddelen als looprekken en krukken en andere medische artikelen afgeleverd. Het overgrote deel van de goederen werd vervolgens in Reghin afgeleverd. Het betreft hier vooral kleding, schoenen, schoolmeubels, en kindermeubels en bedjes voor kinderdagverblijven, dekbedden en matrassen. Het laden van de oplegger is uitgevoerd door vrijwilligers, waarbij ook dankbaar gebruik werd gemaakt van een heftruck, die belangeloos door de firma Deij uit Vianen ter beschikking is gesteld. 

In de loop van dit jaar hoopt de organisatie nog één of meerdere transporten richting Roemenië te organiseren. Of dit gerealiseerd kan worden is afhankelijk van de financiële steun en donaties die hard nodig zijn. Op zaterdag 29 april worden tussen 10:00 en 12:00 uur weer goederen ingezameld in de loods op Lange Dreef 22 in Hagestein. Op dit adres staat dan een collectebus gereed, waarin geld ter bestrijding van de transportkosten kan worden gedeponeerd. Het is ook mogelijk een gift te storten op bankrekeningnummer NL 06 INGB 0000 0375 48 t.n.v. Stichting Contacten Roemenië – Vianen.