• Ed Bax, Maurice en Berry Verwijmeren.
• Ed Bax, Maurice en Berry Verwijmeren. Foto: Mimi van Rossem

'We gaan weer gezamenlijk eten'

LEERDAM • Maandag 8 mei organiseert Wijkraad Noord uit Leerdam sinds lange tijd weer het eetproject ‘Samen eten in Noord’ in de Boulevard van het ‘oude Huis Ter Leede’. Bij deze gezamenlijke maaltijd is iedereen welkom.

Bestuursleden Ed Bax en Berry Verwijmeren zijn erg blij dat, ondanks de verhuizing van het Huis ter Leede naar de wijk Oost, de wijkraad toch weer gebruik kan maken van deze locatie op het Eiland om activiteiten voor de wijk te kunnen organiseren. De eerste activiteiten staan al gepland. Kinderen kunnen 26 april tussen 10:00 en 11:30 uur iets leuks komen knutselen in de ruimte waar voorheen de kinderopvang De Matroosjes zat.

Samen schilderen 
In dezelfde ruimte gaat zaterdag 29 april ook het Samen Schilderen project van start. Onder leiding van Corine de Bruin en Corine Langerhuizen-de Kok worden de beginselen van het kunstschilderen geleerd. De twee Corines hebben door hun opleiding en ervaring veel kennis van het schilderen op doek, met gebruik van allerlei soorten verf en materialen. De cursussen worden gegeven op de zaterdagen tussen 10:00 en 12:00 uur. Deelname aan de cursus kost vijf euro per keer, dit is inclusief alle materialen. Gezien de grote belangstelling voor deze cursus is het belangrijk dat men zich aanmeldt. Dit kan via wijkraadnoordleerdam@gmail.com of door te bellen naar 06-24641718.

Samen eten in Noord
Dan volgt op 8 mei het eetproject ‘Samen eten in Noord’ waaraan in voorgaande jaren altijd veel mensen deelnamen. Verwijmeren en Bax vertellen dat dit mede mogelijk wordt gemaakt door medewerking van de ondernemers van het Eiland. Zo gaat Maurice van snackcorner ‘De Eetwinkel’ de maaltijden verzorgen en de desserts worden gesponsord door de MCD.
Bax vertelt: “Door onze goede samenwerking met het Huis ter Leede konden wij tot nu toe gebruik maken van de ruimtes van het Huis. Na de verhuizing van het Huis zijn wij in gesprek gegaan met eigenaar Habion en de beheerder van het pand. Wij mogen in ieder geval tot 16 juni gebruik maken van de ruimte waarin kinderopvang de Matroosjes zat en het restaurant de Boulevard. Omdat wij graag door willen met onze activiteiten zijn we nog steeds in gesprek over wat er na 16 juni mogelijk is. Het is inmiddels wel duidelijk dat, ook al zouden wij geen huurovereenkomst tekenen, we wel gebruik mogen maken van de Boulevard voor het eetproject. In ieder geval tot de slopershamer valt.”

Verwijmeren vult aan: “Ook zijn wij erg blij met de medewerking van de Eetwinkel en de MCD. Zonder hen zou het heel moeilijk zijn om iedere keer een drie gangen maaltijd voor 50 deelnemers te organiseren. Ondanks dat we een financiële bijdrage van het Postcodeloterij Buurtfonds hebben gekregen, moeten wij om de kosten te dekken nu wel 5 euro per persoon vragen.”

Eetwinkel 
De maaltijden worden verzorgd door Maurice van de Eetwinkel. Maurice: “Toen ik werd benaderd met de vraag of ik de maaltijden wilde verzorgen, stond ik hier gelijk positief tegenover. Ik heb veel ervaring met het bereiden van eten voor grote groepen, omdat ik veel caterings verzorg. Ik vind het mooi om aan dit project mee te werken, omdat ik graag een steentje bijdraag aan het maatschappelijke welzijn van de ouderen in de wijk. De deelnemers kunnen van alles verwachten. Van een soepje tot stamppotten en van een gewone Hollandse pot tot Indonesische nasi. Ik heb de vrije hand gekregen van de wijkraad.”

“Verder lever ik naast de maaltijden ook alles wat nodig is voor de maaltijd, van borden tot bestek. Het enige wat de wijkraad zelf moet regelen is het tafeldekken, het eten uitserveren en alles weer afruimen en afwassen.” 

Wie mee wil eten kan zich tot 4 mei aanmelden door te mailen naar: wijkraadnoordleerdam@gmail.com of te bellen naar 06- 24641718.z

Mimi van Rossem