Meerkerk onderuit in topper; voorschot De Alblas op titel

OUD-ALBLAS • Onder druilerige omstandigheden, maar op een daardoor heerlijk bespeelbaar veld werd SV Meerkerk in de ‘topper’ in 3D een prooi voor de aanstaande kampioen De Alblas. De 4-1 uitslag was overduidelijk.

“Een terechte overwinning voor De Alblas. Ik wil niet zeggen dat de mannen van de jongens hebben gewonnen, dan zou ik mijn spelers tekort doen. Maar deze uiterst effectieve tegenstander is wel volwassen, terwijl wij juist te weinig kansen wisten te creëren”, analyseerde een realistische Gert-Jan Koekkoek. Daarmee sloeg de SV Meerkerk-trainer de spijker op de kop. Met name voor de rust was het verschil op Souburgh zichtbaar. De Alblas kwam al na een stief kwartiertje op voorsprong. De sterk spelende verdediger Walter Heijkoop stoomde op rechts als een Denzel Dumfries naar voren en leverde een perfecte voorzet af op Jeroen Muilwijk. Het intikkertje was voor de nummer 9 een koud kunstje; 1-0. Halverwege de eerste helft was het weer Heijkoop, die nu het hoofd van Mike Jongeneel wist te vinden en de 2-0 stond op het scorebord.

Ongelukkig moment
De honger was nog niet gestild bij de thuisploeg. De Alblas ging, de duels zeker niet schuwend, op zoek naar meer. En werd op slag van rust beloond. Een ogenschijnlijk makkelijk gegeven vrije bal werd door Jeroen Muilwijk voor het doel geslingerd. De ongelukkige Ruben Verzijl sloeg de bal over zijn eigen doellijn en de wedstrijd was met een 3-0 ruststand wel gespeeld.

“Zo’n riante voorsprong na inderdaad een oppermachtige eerste helft is altijd moeilijk. Sommige spelers willen vooruit en anderen juist niet”, zag een wel gelukkige De Alblas-oefenmeester Maarten van Gastelen. “De doelpunten waren voor rust van een hoog niveau, maar ook de vierde goal van Jeroen Muilwijk was een mooie. De punten zijn binnen, maar de tweede helft was niet best.”

Bij aanvang van de tweede helft hinkte De Alblas dus op twee gedachten. SV Meerkerk nam brutaal het heft in handen en kwam door Luuk van der Leun weer enigszins in de wedstrijd; 3-1. Niet veel later bracht Floren Streefkerk de spanning volledig terug door de aansluittreffer te maken, maar met nog vijftien minuten op de klok telde de 3-2 wegens vermeend buitenspel niet. De gasten zetten aan, maar zagen De Alblas nog een keer scoren (Jeroen Muilwijk, 4-1).

Kampioenswedstrijd
De Alblas kan zich opmaken voor de kampioenswedstrijd in en tegen Lekkerkerk. Maarten van Gastelen kan niet wachten, al weken niet. “Elke zondagochtend denk ik bij het wakker worden, was het maar weer zaterdag. We zitten in een flow met deze brede selectie, die na het missen van het kampioenschap vorig jaar maar één doel heeft…”

Tegenstander SV Meerkerk heeft nog alle kans op een ticket voor de nacompetitie. “Vandaag leden we pas onze derde verliespartij, twee daarvan tegen De Alblas en dat is niks om ons voor te schamen”, besloot Koekkoek.