Van der Woude wint Ronde van Lexmond

LEXMOND • Het eerste regiocriterium van het seizoen, de Ronde van Lexmond, is zaterdag gewonnen door Jan van Arckel-renner Casper van der Woude. Het peloton, met maar liefst zestien renners van het organiserende JvA aan de start, onderhield een hoog tempo (gemiddeld 44,5 km/uur). Er denderde een grote groep op de meet af, met Van der Woude als rapste, voor Frits van Gmeren en Tim den Braber. In de Sportklasse zegevierde Lucas Bourdrez en in de Startklasse soleerde Giessenburger Sander Spoolder naar de overwinning.

Bram Jansen 50ste in Borsele

Borsele • Na een rommelige start vertrokken junioren Jost van de Streek (Goudriaan), Thijs Wemmers (Bleskensgraaf), Jan van Heukelum (Hoornaar), Bram Janssen (Lexmond) en Sem van Wijngaarden (Hardinxveld) afgelopen zondag voor hun eerste UCI-wedstrijd van dit seizoen. Door de wind ontstonden er direct groepen. Jost zat in de eerste groep. Thijs en Bram kwamen in de derde groep. Sem moest na een valpartij de strijd staken. Na enige tijd ontsnapten er zeven renners vanuit de kopgroep. Jost zat in het achtervolgende peloton en op drie tot vier minuten volgden Thijs en Bram. Jost reed in een chaotische eindsprint naar een mooie 19e plek. Bram en Thijs finishten in de groep daarna, op een 50e en 54e plek.

Mesker en Verlsuis in top-10

ARKEL • Het eigen Arno Wallaard Jeugdtoernooi in Arkel heeft de jeugdrenners van RC Jan van Arckel zaterdag diverse top-10 noteringen opgeleverd. Zo werden Meerkerkers Zeb Mesker en Isis Versluis beiden negende in hun categorie.  Door de regen was het parcours met name in de middaguren op sommige plekken glad.

Lekpongers tweede

AMEIDE • Lekpongers is in de vierde klasse op een verdienstelijke tweede plaats geëindigd. In de laatste competitiewedstrijd wonnen de Termeise tafeltennissers met 3-2 van Dordrecht 8. Erik Mulckhuyse zette zijn beide enkelspelen in winst om en pakte samen met Jacob Middelkoop ook het dubbelspel.

Jeugdvissen De Snoek

Leerdam • LHV De Snoek organiseerde op dinsdag 18 april de eerste viswedstrijd voor de jeugd van het seizoen. Er werd door 29 enthousiaste jongelui gevist aan de van Leyenburgstraat. Ze maakten er een leuke wedstrijd van. In totaal werd er ruim vier kilo vis gevangen en er was er voor alle deelnemers een prijsje. De eerste drie plaatsen werden bezet door Jules de With (1370 gram), Mila de Boer (1310 gram) en Pieter Olieman (375 gram).

De volgende wedstrijd wordt op dinsdag 16 mei gevist aan de Lichte Kade aan het Hoogeind. Opgeven kan via jeugdlhvdesnoek1931@hotmail.com.