Promotie voor heren van De Albatros

Vianen • De waterpoloheren van De Albatros zijn na een 12-7 overwinning op de de Fuut zeker van promotie. Ook het kampioenschap is nog altijd mogelijk. 

Albatros pakte vanaf de start direct het initiatief door snelle contra-aanvallen en twee verzilverde man-meer-situaties. De Viaanse heren keken na de eerste periode al tegen een 4-1 voorsprong aan. Dezelfde periodestand kwam ook op de borden na de tweede periode, waarin de Fuut niets had in te brengen. Albatros lag halverwege de wedstrijd comfortabel op koers met een 8-2 voorsprong. 

De derde periode ging de Fuut anders spelen, met meer onbedreigde schoten uit de tweede lijn. De Albatros-heren verzuimden om druk te zetten op de tegenstander, waardoor zij ongestoord konden aanleggen voor schoten op het doel. Een omgekeerde periodestand van weer 4-1 was de opbrengst, maar dan voor de Fuut deze keer. De perioderust bracht uitkomt om de neuzen van de heren weer in de juiste richting te krijgen. Met verschillende doelpogingen die strandden op de lat en paal wist Albatros deze periode drie tegen een te scoren. Hiermee verscheen er een eindstand van 12-7 op het scorebord. 

Kampioenschap
Om zicht te houden op het kampioenschap, moet Albatros zaterdag thuis met grote marge winnen van de nummer drie in dit kampioenschap, VZC Veenendaal.

Doelpuntmakers voor Albatros waren Fabian van de Bor (3), Luc de Zeeuw (3), Jouke Angevaare (2), Jurre Vermeer (2), Ton Angevaare (1) en Vincent Chaigneau (1).