• Benjamin Meijdam (in het blauw) in duel.
• Benjamin Meijdam (in het blauw) in duel. Foto: Jan Noorlandt

Heukelum boekt belangrijke overwinning bij Woudrichem

WOUDRICHEM • Heukelum heeft zaterdag goede zaken gedaan in de strijd tegen directe degradatie. De gasten haalden overtuigend uit met bij Woudrichem: 2-4.

Heukelum-trainer Jerome Ceton kon opgelucht stoom afblazen. “Wij leven van wedstrijd tot wedstrijd. We zijn een beetje van onze eigen kracht uitgegaan en hebben ons niet aangepast. Ik vind dit heel knap van ons met de kleine groep die we hebben. Op zich zijn dit mooie wedstrijden. We hebben er nu nog vier te gaan. Direct handhaven zal heel lastig zijn, maar we gaan er nu voor om de ploegen die het dichtst bij ons staan in te halen."

De oefenmeester vervolgde: "Er zat ook wel een idee in ons spel vanmiddag en daarmee kunnen we verder naar volgende week tegen Altena. We hebben een ploeg, die er op de juiste momenten staat. De ploegen die bij ons in de buurt staan, daar pakken we punten van. Dat is wel een kwaliteit.”

De thuisploeg kwam nog goed uit de startblokken. Nadat een vrije trap van Tim Saaman doorslipte, stond keeper Max Borowski aan de grond genageld en stond de thuisclub binnen vijf minuten al op 1-0. Kort na het kwartier had Heukelum de schade echter al gerepareerd. Keeper Aljan Dekker stak nog wel op tijd de voet uit op een inzet van Benjamin Meijdam, maar was kansloos op de rebound van Menno Dekker. Nadat een tweede vrije trap van Saaman op de vuisten van de Heukelumse sluitpost spatte, trok Dekker kort na het half uur de wedstrijd naar Heukelumse kant met een rake inkopper en de 1-2.

Bovenliggend
Na de rust bleef Heukelum ook de bovenliggende partij. Binnen vier minuten was het kappen en schieten voor Tim Schwebke met de 1-3. Woudrichem gaf het echter niet op en een half uur voor tijd bracht Bori Secreve, die de sluitpost van Heukelum verraste met een lange boogbal, de spanning nog even terug met de 2-3.
Trainer Bert Schouten bracht vervolgens meteen aanvaller Mike van Wouwen in voor meer stootkracht. Het was alles of niets voor Woudrichem. Het zette echter geen zoden meer aan de dijk. De kansen bleven voor Heukelum. Zo moest keeper Aljan Dekker twee keer redding brengen op de dubbele poging van Meijdam. Twaalf minuten voor tijd gooide Menno Dekker met zijn derde treffer de wedstrijd in het slot (2-4).