Willem ‘t Lam wint viswedstrijd

Leerdam • Afgelopen donderdag is de tweede wedstrijd van personeelsvereniging De Glasfabriek gevist. Winnaar werd Willem 't Lam. 

Het strijdtoneel was de Linge tussen Heukelum en Spijk. Het weer viel niet tegen. Er stond een stevige noordenwind en de zon was volop aanwezig. Met een graad of elf was het aan de frisse kant. 

Er werd van half zeven tot kwart voor negen gevist. Halverwege de avond kwamen er twee grote boten voorbij. Dat was funest voor de vangst. Daarna werd er namelijk weinig vis meer gevangen.

De dertien deelnemers hebben totaal zestien kilogram vis gevangen. De buit bestond voornamelijk uit kleine brasems, blieken, voorns, baarzen en enkele grondels. De grootste vis is gevangen door de oudste deelnemer (93) Henk van den Oever. Hij ving een brasem van 51 cm. 

Complete uitslag
Winnaar Willem ‘t Lam ving 4.000 gram. Tweede werd Ton van Kooten met 2.200 gram en derde René van der Linden met 2.150 gram. Vierde werd Arie van den Oever met 1.750 gram. Alfred Bogerd werd met 1.600 gram vijfde, Henk van den Oever met 1.500 gram zesde, Kees Sprado met 1.000 gram zevende en achtste werd Alfred van Krieken met 750 gram. Joop Woelke en Jasper de Kogel vingen beiden 300 gram vis en deelden daarmee de negende plek. Peter van den Oever ving 200 gram en noteerde een elfde plaats. Lambert Jansen en Kees Kool deelden de twaalfde plaats met ieder 100 gram vis.