• v.l.n.r. Miranda Deurhof (trainster), Danique Meijdam, Karolina Herrlitz en Les van der Wal (trainer).
• v.l.n.r. Miranda Deurhof (trainster), Danique Meijdam, Karolina Herrlitz en Les van der Wal (trainer). Foto: Aangeleverd

DOS-turnsters op het NK

Sport

ALKMAAR • Vier turnsters van Gymnastiekvereniging DOS VIanen kwamen afgelopen zaterdag in actie tijdens het bondskampioenschap (NK) turnen dames in Alkmaar.

Na een lang seizoen en vele kwalificatiewedstrijden was het knap dat vier turnsters van de Viaanse vereniging in Alkmaar hun opwachting mochten maken tijdens de landelijke finale. Bij de jeugd tweede divisie beet Louiza el Berkani het spits af op het onderdeel balk. Door een val begon ze niet lekker aan haar meerkamp, maar ze herpakte zich goed op de andere toestellen. Zij werd 22e in het eindklassement.

Ahoy-cup
Nine Klazema, junior eerste divisie, turnde goed op de onderdelen sprong en brug, maar liet de nodige punten liggen op balk en vloer. Ondanks haar 19e plaats wist zij zich op basis van haar goede kwalificatiewedstrijden en daarmee behaalde rankingpunten te plaatsen voor de B-finale van de Ahoy-cup eind juni in Rotterdam.

Derde divisie
In de derde divisie kwamen Karolina Herrlitz (junior) en Danique Meijdam (senior) in actie. Herrlitz begon sterk aan haar finale. Ze turnde voor het eerst een tsukahara op sprong en op het onderdeel brug turnde zij de op een na hoogste score. Halverwege stond deze jonge turnster bovenaan in het klassement. Helaas kon zij dit sterke optreden niet vasthouden op het onderdeel balk, waardoor zij genoegen moest nemen met plaats achttien in het eindklassement. Meijdam werd 25e met brug als haar beste onderdeel.