• Het kampioensteam van De Linge/PCG
• Het kampioensteam van De Linge/PCG Foto: KdePater Fotografie

Waterpolodames De Linge/PCG kampioen

Sport

ZWIJNDRECHT • Na een moeizaam startende uitwedstrijd tegen het eerste damesteam van ZZ&PC De Devel in Zwijndrecht is het het tweede damesteam van De Linge/PCG gelukt om het kampioenschap te verzilveren.De opponent Z&PC uit Rotterdam speelde gelijktijdig hun wedstrijd en moest winnen. De dames van De Linge/PCG wisten dat ze aan een gelijkspel genoeg hadden, maar wilden pertinent met drie punten huiswaarts keren. 

Waar het in de eerste wedstrijd tegen ZZ&PC De Devel nog een gemakkelijke winst met 11-1 werd, bleek nu dat het team in deze wedstrijd al snel flink aan het werk moest. De eerste periode eindigde in een 0-0 tussenstand. Het lukte de bezoekende ploeg niet om tot scoren te komen, ondanks de vele kansen die er waren. De zenuwen speelde duidelijk parten.

In de tweede periode lukte het Laura van den Brom om de score te openen door met een snelle aanval de bal achter de keepster te krijgen. De stand werd direct gelijkgetrokken door de dames van ZZ&PC De Devel door op een slimme manier de verdediging van onze dames uit te schakelen en het enige tegendoelpunt te scoren. De Herwijnse Antoinique de Joode wist met een strak afstandsschot de wedstrijd halverwege op 1-2 te schieten.

De derde periode bleef een periode waarin van beide ploegen zwemmend veel gevraagd werd. Beide teams bleven aan elkaar gewaagd. Verdedigend zat het bij de uitploeg wel goed; keepster Tosca Kortleve kreeg weinig te doen. De grote schare supporters bleef de dames aanmoedigen en de tribune ontplofte toen Jasmijn van Wijk aan het einde van de derde periode een verschil van twee punten op het scorebord zette.

De vierde periode schakelden de dames er tandje bij, al bleven de dames van de Devel er ook vol voor gaan. Lisanne Plenter scoorde twee keer binnen twee minuten en bracht de stand op 1-5. In de laatste minuut bracht Iris Schepers met een 5-meter (strafworp) de eindstand op het bord: 1-6. Daarmee werd het doel behaald en zijn de waterpolodames van De Linge/PCG kampioen en zullen ze ook promoveren.

De doelpunten werden in deze wedstrijd gescoord door Lisanne Plenter (2), Antoinique de Joode (1), Jasmijn van Wijk (1), Laura van den Brom (1) en Iris Schepers (1).