woensdag 19 april

Muziek met De Dolle Diva's
19:30, Vianen, Kwantzaal Hof van Batenstein. BindkrachtVHL (voorheen Welzijn Vianen) organiseert: Muziek met De Dolle Diva's, een enthousiast zangkoor met een Nederlands repertroire. De kosten bedragen 4,00 euro en dit is inclusief een consumptie. Aanmelden kan via receptiebatenstein@bindkrachtvhl.nl.

Lezing over begraaftradities
20:00, Lexmond, Historium, Kortenhoevenseweg 28.René ten Dam vertelt in zijn lezing voor de Vereniging Historisch Lexmond en Hei- en Boeicop over het funeraire erfgoed, ofwel de tradities van het begraven. Ten Dam is dé deskundige in Nederland over alles wat met begraven te maken heeft. Hij heeft menig onderzoek verricht en meer dan honderd artikelen geschreven. Er is veel te vertellen: over onder meer beroemde graven, grafpoëzie, hekwerken, grafmonumenten en verschillen in rituelen tussen de diverse streken van ons land.

donderdag 20 april

't Hofse Bakje
10:00, Vianen, Wijkcentrum Monnikenhof, Langeweg 6B. BindkrachtVHL (voorheen Welzijn Vianen) organiseert een gezellige ontmoeting met een kopje koffie. Deelname is gratis.

vrijdag 21 april

Filmavond in Stadspodium GO
20:30, Leerdam, Stadspodium GO. Deze avond draait 'Good Luck to you, Leo Grande' in Stadspodium GO. Nancy Stokes (Emma Thompson) is 55, weduwe en heeft nog nooit een orgasme gehad. Omdat ze ‘a woman of the world’ wil zijn, boekt ze een dure hotelkamer en huurt ze een knappe, jonge sekswerker in: Leo Grande (Daryl McCormack). Nancy maakt zich op voor de beste seks van haar leven, en dat krijgt ze ook, maar onderweg gaat Good Luck to You, Leo Grande vooral over alles waar seks voor stáát: overgave, onzekerheid, respect, grenzen en genot. En de rest van het leven. Anderhalf uur ontroerende en opwindende pillow talk, en een lesje intimiteit voor iedereen. De entreeprijs is 9 euro. Kaarten zijn beschikbaar via de website www.go-leerdam.nl.

Meet&Worship
17:30-21:30, Asperen, Salem.Meet & worship avond in het Salem in Asperen. Een avond vooral vol gezelligheid, samen eten en worshippen. Er wordt verteld over het werk van de stichting Heart View For You. Deze avond is vooral bedoeld om geld op te halen voor de missiereis van 23-30 mei naar Roemenië, die een groep vanuit de huisgemeente House of meeting in Asperen gaat maken. Voor deze reis is 5000 euro nodig, die wordt gebruikt voor de fundering van een te bouwen kerk.

zaterdag 22 april

Mamacafé Leerdam bij het Emma
Aankomende zaterdag brengen we jong en oud weer samen! We gaan met Mamacafé Leerdam op bezoek bij het Emma. Hier kunnen ouders/verzorgers met de kinderen wat leuks maken voor de bewoners en genieten we met zijn allen van koffie en thee. Wees welkom!Locatie: Raadsliedenstraat 120, Leerdam

Psalmzangavond met bovenstem
19:30, Gorinchem. Psalmzangavond met bovenstem in de Grote Kerk. Kerk open vanaf 19.00 uur. Medewerking verleent de bovenstemgroep uit Hardinxveld-Giessendam e.o.. Organist is Bart Kruithof. De collecte is voor Helpende Handen. Toegang vrij.

Harry komt naar Vijfheerenlanden
20:30, Vianen, Helsdingen Sport en Cultuur.De VIJF Heeren houden in samenwerking met het biermerk Kasteel Batestein een Blues/ Rock avond. De plaatselijk bekende Blues & Rock Cover band uit de regio Utrecht 'Harry Doesn’t Mind' zal deze avond de muziek verzorgen. De band speelt naast de covers die iedereen vraagt ook juweeltjes die het publiek lang niet heeft gehoord. Een kaartje kost 5 euro inclusief een drankje (bier, fris of wijn).

Blues/Rock-avond
20:30, Vianen, Westelijke Parallelweg 1.De VIJF Heeren organiseert in samenwerking met ons eigen biermerk Kasteel Batestein een gezellige Blues/Rock-avond. De plaatselijk bekende Blues & Rock Coverband uit de regio Utrecht 'Harry Doesn’t Mind' zal deze avond de muziek verzorgen. De band speelt naast de covers die iedereen vraagt ook juweeltjes die het publiek lang niet heeft gehoord met als gevolg dat de zaal plat gaat en het dak eraf. Een kaartje kost 5 euro inclusief een drankje (bier, fris of wijn). Kaartjes zijn te koop bij onze horeca of online.

zondag 23 april

Sing In Leerdam
19:30, Leerdam, Hoogstraatkerk. Het comité Sing In Leerdam organiseert weer een Sing In. Het thema van de avond is ‘Nieuw Leven’. Er is een band samengesteld die de liederen bij het thema zal begeleiden. Iedereen is van harte welkom om lekker te komen zingen. De toegang is gratis, er is wel een collecte voor de onkosten. De zaal gaat open om 19.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om iets te drinken.

maandag 24 april

Dartclub 'La flèche volante'
19:30, Vianen, Hof van Batenstein Kwantzaal. BindkrachtVHL (voorheen Welzijn Vianen) organiseert een dartavond. De kosten voor deelname bedragen 2,50 euro en dit is inclusief koffie of thee. Voor deelname aan de activiteiten is aanmelden verplicht. Mail naar receptiebatenstein@bindkrachtvhl.nl. Vriendelijk verzoek om gepast of met pinpas te betalen.

Moestuinieren op een gezonde bodem
19:30, Leerdam, clubgebouw Leerdamse Volkstuinvereniging OTG, Oud Schaik 33.De Leerdamse Volkstuinvereniging OTG organiseert dit voorjaar weer een cursus voor moestuinders. Docent is Bert Woudenberg, zelf enthousiast amateur tuinier en gekend IVN-moestuinexpert. De cursus is bedoeld voor elke enthousiaste moestuinder die op een laagdrempelige manier wat tijd en moeite wil investeren in wat meer praktische kennis over zijn of haar hobby. Voor de beginner én de ervaren rot. In twee avonden gaat elke cursist letterlijk op de knieën om te kijken naar de grond in de moestuin. Hoe ziet de bodem eruit, waaruit bestaat hij, wat leeft daar allemaal en is die aarde gezond? De eerste bijeenkomst is op maandagavond 24 april van 19.30 uur tot 22.00 uur. De tweede avond is op 22 mei. Er zijn geen kosten aan verbonden. Een vrijwillige gift, in welke vorm dan ook, wordt zeer gewaardeerd. Aanmelden via Frans Vossmer: f.vosmer@planet.nl.

dinsdag 25 april

Ledenavond Vrouwen van Nu
19:45, Meerkerk, Dorpshuis de Linde.Vrouwen van Nu Meerkerk houdt een ledenavond m.m.v. de band Triosfeer. Deze avond is de afdeling Vrouwen van Nu Hoogblokland bij ons te gast. Introducées zijn welkom en betalen 5 euro.

Lezing over epidemieën
20:00, Vuren, Cultureel Centrum De Koels, Molenlaan.Mevrouw dr. Mely van Malenstein houdt een lezing voor de historische vereniging ‘De heerlijkheid Vuren’ over haar boek De geplaagde stad waarin zij ingaat op de epidemieën die de Gorinchem teisterden in de laatste twee eeuwen en wat de gevolgen waren voor de bevolking. Hierbij komen cholera, de pokkenepidemie en de Spaanse griep van 1918 aan bod. Het belooft een interessante bijeenkomst te worden, vooral voor de Vurenaren, die hun voormalige huisarts in een andere rol weer kunnen ontmoeten.

woensdag 26 april

Bingo
13:30, Vianen, Kwantzaal Hof van Batenstein.BindkrachtVHL (voorheen Welzijn Vianen) organiseert een bingo met verloting (1 euro per lot). Kosten: 3,50 euro inclusief plankje en koffie/thee.

Diner in de Wereldkeuken
17:30, Vianen, de Prenter, Grote Geusplein 1. BindkrachtVHL (voorheen Welzijn Vianen) organiseert Diner in de Wereldkeuken. Iedereen die alleen is en andere mensen wil leren kennen tijdens een heerlijk diner, is van harte welkom. De kosten voor deelname bedragen 7,50 euro en dit is inclusief een consumptie. Aanmelden kan via wereldkeukenprenter@gmail.com of 0347 344 365.

donderdag 27 april

Jazz in de Zwaan
20:00, Heukelum, Café de Zwaan, Gasthuisstraat 36.Bas en Sax starten samen met het eeuwenoude café de Zwaan het experiment 'Jazz in de Zwaan'. De eerste editie staat Herbies Monks op het programma. Het is een trio uit de omgeving van Culemborg.

zondag 30 april

Stiltedag Mindfulness, Yoga & Meditatie
Wil je eens ervaren hoe het is om de hele dag stil en aandachtig te zijn? Wil je eens ervaren wat Yoga, Mindfulness en Meditatie voor jou kunnen betekenen?Of wil je je beoefening uitbreiden en verdiepen?Doe dan mee!Lekker de hele dag Yoga, Mindfulness en Meditatie beoefenen, zonder iets te hoeven.Niet hoeven spreken, en zo je aandacht en stilte verdiepen.In de oefeningen is er afwisseling tussen zitten, staan en liggen. En tussen beweging en stilstand.* Zondag 30 april & 11 juni 2023* 10:00 - 16:00, inloop vanaf 9:45* Buurthuis Gellicum, Kerkweg 1* €65* Zie ook de bijzondere Stiltedag Zen in het Rumpts Kerkje op 7 mei en 2 juli!www.LotusOpDeLinge.nl/aanbod/stiltedageninfo@LotusOpDeLinge.nl06-22118085

woensdag 3 mei

Vaarreisje met ASVL Lexmond
10:30, Lexmond, Hervormde Kerk.Ouderenvereniging ASVL Lexmond organiseert op 3 mei een bus-/vaarreisje. De luxe touringcar is voorzien van een lift. Vertrek is bij de Nederlands Hervormde Kerk. De reis voert naar Nieuw-Dijk waar de deelnemers worden ontvangen met een koffietafel bij Juffrouw Tok. Daarna volgt een twee uur durende boottocht vanuit Rees door het Niederrhein-gebied. Tijdens de boottocht is er live accordeonmuziek en wordt er koffie en thee met gebak aangeboden. Rond 18.00 is de bus weer terug in Lexmond. Er zijn enkele plaatsen beschikbaar, graag zou gauw mogelijk aanmelden via. 0347-341815 of hadevaal02@gmail.com.

vrijdag 5 mei

Ophaalavond rommelmarkt
18:00, Everdingen.De Stichting Rommelmarkt De Heilige Drie Eenheid houdt in 2023 de 47ste Rommelmarkt in Everdingen. Deze vindt plaats op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei. Nog spulletjes voor de rommelmarkt? Bruikbaar en verkoopbaar; de stichting neemt ze graag in ontvangst. De ophaalavond is vanaf 18:00 uur. In Everdingen wordt er langs de deuren gegaan, mensen uit de buitengebieden die spullen aan te bieden hebben, kunnen contact opnemen met Ton van Putten, 06-11438486. Of de spullen zelf brengen naar het magazijn aan de Lekdijk 27 in Everdingen.