Melissant aanbevolen voor herbenoeming

gorinchem • De gemeenteraad van Gorinchem heeft besloten burgemeester Reinie Melissant aan te bevelen voor herbenoeming als burgemeester van Gorinchem voor de komende zes jaar. 

Dit wordt kenbaar gemaakt aan de commissaris van de Koning, daarna gaat de aanbeveling naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hierna besluit de koning over de herbenoeming. Dit gebeurt voor 27 augustus 2023.

Burgemeester Melissant werd op 23 augustus 2017 benoemd als burgemeester van Gorinchem. Een termijn voor een burgemeester omvat zes jaar. De gemeenteraad heeft de taak om een aanbeveling tot herbenoeming op te stellen. Daarvoor is een vertrouwenscommissie gekozen uit leden van de raad. Deze bestond uit mevrouw Pellikaan (voorzitter), de heer De Pagter, de heer Van Veen en mevrouw Van Oversteeg.

Waardering
Laura Pellikaan, voorzitter van de vertrouwenscommissie: “Er is veel waardering voor de manier waarop onze burgemeester het ambt vervult; dapper en gedreven. Zij is in al haar rollen die een burgemeester heeft, betrokken, verbindend, benaderbaar en altijd oprecht geïnteresseerd. Wij feliciteren de burgemeester van harte met haar voordracht van herbenoeming en kijken uit naar de blijvende samenwerking.”

Burgemeester Reinie Melissant: "Ik ben dankbaar dat de raad het mij gunt door te mogen gaan met mijn ambt. Samen met de gemeenteraad, het college, de ambtenaren maar bovenal de ondernemers en inwoners ga ik de komende jaren graag verder aan de slag voor onze mooie stad."

Stemmen 
Het stemmen gebeurde in de raadzaal tijdens een besloten vergadering. Na het besloten deel werd de vergadering openbaar. De voorzitter van de vertrouwenscommissie maakte de uitslag over de aanbeveling tot herbenoeming bekend. Namens de gemeenteraad richtte mevrouw Paulien de Groot een woord tot de burgemeester.

Vervolg proces
Nadat de aanbeveling voor herbenoeming bij de commissaris van de koning en de minister is geweest keurt de koning de voordracht tot herbenoeming goed door een handtekening te zetten op het koninklijk besluit.
De laatste stap is het afleggen van de eed of belofte door burgemeester Reinie Melissant. Deze wordt afgenomen door de commissaris van de Koning in het provinciehuis in Den Haag. Daarna is de herbenoeming definitief.