Zakelijke overwinning LRC

LEERDAM • LRC Leerdam heet zaterdag een zakelijk overwinning geboekt op SVL. In Leerdam werd het 2-0.

LRC kwam al na drie minuten op voorsprong via Bauke Bakker. In de tweede helft maakte Fabian van Horssen de 2-0, waarna diezelfde Van Horssen ook nog een penalty miste. In de slotfase kreeg Furkan Cetin nog zijn tweede gele kaart, waardoor LRC het duel eindigde met tien man. Emanuel Sluis, trainer van de Leerdammers: “Het was een matige wedstrijd van onze kant, die we wel redelijk probleemloos winnen. Ik vond ons rommelig en slordig spelen, maar dan is het prettig dat je al zo vroeg de leiding hebt genomen. Na de 2-0 vind ik dat we eigenlijk nog verder hadden moeten uitlopen.”


Arkel verslaat Ameide 

ARKEL • De mannen van Leon Elands hebben de smaak te pakken. Na de winst op concurrent SC Everstein werd ook Ameide verslagen. In Arkel werd het 2-0. 

“Maar het was niet bijster goed, maar dat komt ook omdat de belangen groot zijn. De punten zijn belangrijker dan het te vertonen spel”, aldus Elands. “Overall was Arkel de makkelijker voetballende ploeg, mogelijk hadden we Ameide meer pijn kunnen doen en er een puntje aan over kunnen houden”, dacht routinier Roel de Kruijk. 

Pas na rust maakte Arkel het verschil. Een van de keeper Fabian den Hartogh terugspringende bal was een prooi voor Wesley Swets. In de slotfase gooide Remie Schuurman de wedstrijd in het slot. Met dit resultaat neemt Arkel meer en meer afstand van de onderste regionen, waaruit Ameide tot de laatste speeldag moet zien weg te komen.