Eerst zege van het jaar voor Brederodes

VIANEN • Brederodes heeft voor het eerst dit kalenderjaar weten te winnen. In eigen huis werd VVIJ met 3-2 verslagen. De grote man aan Viaanse zijde was Tim Wakkermans die de gehele productie voor zijn rekening nam.

De eerste helft was gelijkwaardig, maar beide ploegen wisten niet te scoren en dus ging met rusten met 0-0. Tien minuten na de rust maakte Wakkermans zijn eerste, maar direct hierna was het alweer gelijk. Vijf minuten later nam VVIJ de leiding en dus leek een nieuwe domper in de maak. Wakkermans besloot echter anders en gidste zijn ploeg met twee goals alsnog naar de eerste overwinning sinds 10 december.

Taki Boufidis, die met Rick van Leijenhorst en Kevin van Baarlen voor de groep staat, erkende dat de vreugde groot was na afloop. “De jongens hebben zich kapot gewerkt vandaag en eindelijk worden we daar eens voor beloond. Na de 1-2 speelden we eigenlijk ons beste spel. Vandaag valt het kwartje eens onze kant op en dat is zo ontzettend belangrijk voor het vertrouwen van deze groep. Er zit genoeg voetbal in onze selectie, maar onze jeugdigheid maakt ons wisselvallig.”