Meerkerk verslaat VVAC in slotminuut

MEERKERK • Floren Streefkerk was weer het goudhaantje voor SV Meerkerk. Net als tegen Ameide scoorde de rappe aanvaller in de slotminuut de winnende goal, dit keer was VVAC de schlemiel die met 2-1 afdroop.

“We waren dichtbij een puntje”, oordeelde VVAC-trainer Maarten de Bruijne. “Na de gelijkmaker van Joran Houweling leken wij juist eerder de winst over de streep te trekken, dan andersom. In de eerste helft had Meerkerk de overhand, maar na rust werd het steeds meer een gelijkwaardige wedstrijd. Een beetje jammer dat we uiteindelijk toch met lege handen staan.”
Collega Gert-Jan Koekkoek was een iets andere mening toegedaan. “In de eerste helft waren we veruit de bovenliggende partij. We gaven geen kans weg, terwijl wij - windje mee - er uit de vele mogelijkheden slechts eentje wisten te scoren. Te weinig.”

De Meerkerkse oefenmeester zag alleen Milan van Dijk scoren. “Vanuit onze ervaring weten we dat geen helft hetzelfde is tegen VVAC. Wij werden iets minder zorgvuldig en zoals altijd scoorde Joran Houweling weer. Maar wat ben ik blij met Floren Streefkerk, die op dit moment prima weet in te vallen en ons opnieuw de zege bezorgt.”