• Simon van Zante passeert Dennis Bevelander.
• Simon van Zante passeert Dennis Bevelander. Foto: Nico Van Ganzewinkel

SC Everstein laat HSSC’61 kansloos in derby en doet goede zaken

HEI- EN BOEICOP • SC Everstein heeft zaterdag de ‘Derby der Lage Landen’ gewonnen bij HSSC’61. In Hei- en Boeicop namen de Everdingers snel de leiding, waarna het eigenlijk nooit meer een wedstrijd werd. Het duel eindigde in 0-3.

De basis voor die overwinning werd gelegd in het eerste kwartier van de wedstrijd. Na vijf minuten kon centrale verdediger Victor Snoek ongehinderd raak koppen uit een vrije trap en nog geen tien minuten later profiteerden de bezoekers van klungelig verdedigen van HSSC’61. Een hoekschop kwam via de hak van Simon van Zante bij Robbie de Roos terecht, die scoorde. “Een typische goal van Robbie”, lachte Everstein-trainer Remko Versteeg na afloop. “En op de een of andere manier scoort hij altijd tegen HSSC. Na die 0-2 is het nooit een echte wedstrijd meer geworden.”

Dat klopte. Nicky van Dam kreeg namens HSSC’61 namelijk kort na de 0-1 wel een kansje op de 1-1, maar daar bleef het voor de thuisploeg in de eerste helft ook bij. “Aan de bal was het gewoon onder de maat”, erkende ook de trainer van HSSC’61, Marcel van Steenis. “Van achteruit lukte het maar niet om goede ballen in te spelen en ons middenveld was niet dominant, waardoor onze aanvallers nauwelijks bruikbare ballen hebben gehad. Het enige moment waarop we gevaarlijk werden, was kort na rust.”

Van Steenis doelde op de bal op de paal van Lennart de Groot na 50 minuten spelen. In de rebound kwam Owyn van Vuren niet tot scoren. Direct hierna gooide Robbie de Roos het duel definitief in het slot. De Everstein-aanvaller profiteerde opnieuw van een verdedigingsfout en schoof koelbloedig de 0-3 binnen. Hierna gebeurde er eigenlijk weinig meer.

“Ik heb hier als trainer nog nooit gewonnen”, blikte Remko Versteeg na afloop terug. “Ik ben heel blij dat dit nu wel is gelukt. Laten we eerlijk zijn, we hebben een moeilijk seizoen. Dan zijn dit opstekers die je goed kunt gebruiken richting het slot van de competitie.” 

Voor Marcel van Steenis en HSSC waren de druiven zuur. “De teleurstelling is natuurlijk enorm”, gaf de oefenmeester toe. “Maar we moeten weer door. Het is opmerkelijk dat we tegen de ploegen uit de bovenste helft relatief veel punten pakken. Als je echter van directe concurrenten zoals Everstein twee keer verliest, sta je waar we nu staan. We hebben nog vijf wedstrijden de tijd om ervoor te zorgen dat we drie ploegen onder ons houden.”