• Simon van Zante (links) in duel.
• Simon van Zante (links) in duel. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Nacompetitie lijkt het hoogst haalbare voor SC Everstein na nederlaag

EVERDINGEN • Na de 2-4 nederlaag tegen concurrent ASV Arkel, lijkt SC Everstein er genoegen mee te moeten nemen dat de nacompetitie dit seizoen het hoogst haalbare is.

“Wij moeten inderdaad vol aan de bak om directe degradatie af te wenden”, verzuchtte Everstein-trainer Remko Versteeg na afloop. “Deze wedstrijd is typisch voor ons seizoen, het zit vaak net niet mee of we maken te veel persoonlijke fouten. Ik vond ons vandaag niet minder, maar als je zo de goals weggeeft dan wordt het een moeilijk verhaal. Die fouten moeten eruit. We krijgen nog veel van de ploegen die onderin staan, dus hebben gelukkig veel in eigen hand.”

Versteeg doelde onder meer op de miscommunicatie bij de 0-1 na zo’n 25 minuten spelen. Twee verdedigers van de thuisploeg waren meer met elkaar bezig dan met de tegenstander, waardoor Han Dubbeldam namens Arkel de bal voor zijn voeten kreeg en doeltreffend uithaalde en het plots 0-1 stond. Die goal kwam uit de lucht vallen. Everstein begon optisch juist een overwicht te krijgen, zonder dat het overigens tot echte kansen kwam. Bij de 1-2 vlak voor rust zag de Everdingse defensie er opnieuw niet goed uit. Centrale verdediger Rick Fierens gaf een te korte bal richting de rechterbuitenkant, die werd opgepikt door Arkel-verdediger Stefan van Hulst. Van Hulst zocht de diepte met een lange bal, waarna Fierens de bal ongelukkig in eigen doel gleed. Tussendoor had Merlijn Vos vanaf de strafschopstip voor de verdiende 1-1 gezorgd na een handsbal aan Arkel kant.

Na de rust kwam Arkel iets beter uit de kleedkamer en na tien minuten kreeg de ploeg van Leon Elands daarvoor ook de beloning met de 1-3. Everstein leek een tijd niet bij machte om gevaarlijk te worden, maar kreeg na ruim een uur spelen toch de ideale kans op de aansluitingstreffer toen de bal opnieuw op de stip ging na een handsbal. De strafschop leek erg makkelijk gegeven, maar Everstein verzuimde om het cadeautje uit te pakken. De poging van Merlijn Vos werd gestopt.

Toch werd het een kwartier voor tijd alsnog spannend toen Simon van Zante vanaf de rand van de zestien de 2-3 binnenkrulde. Waar de thuisploeg gehoopt zal hebben op een slotoffensief, deed het uiteindelijk opnieuw zichzelf de das om. Erik Bergshoeff leed knullig balverlies na een diepe bal van Arkel en de uitgekomen Ricardo de Keijzer stond in niemandsland. Corné van Horik profiteerde dankbaar door vanaf 35 meter raak te schieten.