HSSC’61 schiet uit slof met ruime zege

SCHOONHOVEN • HSSC’61 heeft een even knappe als belangrijke zege geboekt. Op bezoek bij Schoonhoven stond men halverwege met 1-0 achter, maar na 90 minuten stond er 1-4 op het scorebord.

“En dat was verdiend”, vond HSSC-trainer Marcel van Steenis. “Op de eerste twintig minuten na ben ik erg tevreden over wat we hebben laten zien vandaag. Na de 1-4 hadden we zelfs nog verder uit moeten lopen. Het was een van onze betere wedstrijden dit seizoen.”

Comeback
Schoonhoven kwam dus na twintig minuten nog wel op voorsprong via een fraaie treffer van afstand. Pas na de rust kreeg HSSC het op de heupen. Na 50 minuten scoorde Remon van Soest na een fraaie assist van Owyn van Vuren. Tien minuten later stiftte Koon Looij zijn ploeg van afstand op voorsprong. De 1-3 viel na een fraaie combinatie via opnieuw Remon van Soest, waarna het slotakkoord voor Nicky van Dam was. De Heicopse formatie kreeg nog kansen om verder uit te lopen, maar liet dat na.

“Nu hebben we ruim een week de tijd om ons op te laden voor het belangrijke duel met SV Meerkerk op Tweede Paasdag”, aldus Van Steenis.