• Jurre Vermeer op weg naar zijn vierde treffer.
• Jurre Vermeer op weg naar zijn vierde treffer. Foto: Aangeleverd

Waterpolo: Albatros wint door scherp spel en positiewijziging

Sport

VIANEN • Met nog twee wedstrijden te gaan is het ongemeen spannend voor de Viaanse waterpoloheren van de Albatros. Zowel Watervlo uit Vleuten als Albatros hebben beide evenveel verliespunten. Watervlo staat echter in doelpunten voor op Albatros, maar de Viaanse waterpoloheren hebben nog een wedstrijd meer te spelen.

Zaterdagavond traden de heren uit Vianen in zwembad Helsdingen aan tegen het eerste herenteam van Zeist. Zeist is een verraderlijk team, wat in de eerste helft van het seizoen verrassend de koploper VZC een tik op de neus gaf. Het was dus zaak om scherp te blijven tegen deze relatieve laagvlieger in de competitie. Zo dachten ook de scheidsrechters erover, waardoor de altijd goed verdedigende Jurre Vermeer twee keer binnen twee minuten een u20 kreeg voor vermeende zware overtredingen op zijn directe tegenstander. Albatros wist deze mindertalsituatie vakkundig op te vangen en pakte deze eerste periode zelfs een 3-1 voorsprong.

Om een derde en finale persoonlijke uitsluiting voor Vermeer te voorkomen, werd zijn positie in de tweede periode veranderd van verdediger naar aanvaller. Door de strakke organisatie van Albatros wisten de heren deze periode met 3-0 af te sluiten. De derde periode zette Albatros nog een tandje bij en werden de aanvallen van Zeist al in de tweede lijn gebroken met snelle uitbraken tot gevolg. Hoewel een aantal keren gestopt door lat en paal, tikte Albatros vier doelpunten aan deze periode tegen nul voor Zeist.

Met een 10-1 voorsprong werd de laatste episode van de wedstrijd gestart. Deze periode kende ook weer een aantal bijna niet te missen kansen voor Albatros. De kansen die wel werden benut, leidden Albatros naar een 13-2 overwinning. De tactische positiewijziging van Vermeer leverde acht seconden voor tijd zijn vierde treffer op en hij werd daarmee topscoorder van de wedstrijd.

Doelpunten van Albatros: Jurre Vermeer (4), Joran Velis (3), Luc de Zeeuw (3), Arno Hamoen (1), Fabian van de Bor (1) en Ton Angevaare (1).