Nine Klazema plaatste zich voor het NK.
Nine Klazema plaatste zich voor het NK. Foto: Aangeleverd

DOS-turnster Nine Klazema naar NK

Sport

DEN HAAG • Nine Klazema van Gymnastiekvereniging DOS Vianen heeft afgelopen zondag een ticket voor het Bondskampioenschap Turnen Dames bij de junioren Eerste divisie in de wacht gesleept.

In het Sportcampus Zuiderpark in Den Haag begon de 17-jarige Klazema goed aan haar halve finale op de onderdelen sprong en brug. Helaas turnde zij op balk en vloer geen foutloze wedstrijd, waardoor Klazema elfde werd in het eindklassement. Zij kon zich dit permitteren, want door haar podiumplaatsen bij de eerdere kwalificatiewedstrijden had zij genoeg behaalde punten om uit te mogen komen op het NK op zaterdag 22 april in Alkmaar.

DOS-team
Een dag eerder kwam Klazema ook al in actie samen met Sanne Oost en Noa-Mae Blackwell tijdens de halve finale teams in supplement B. De kwalificatiereeks voor dit team werd dit seizoen gestart met vijf turnsters, maar inmiddels waren twee van hen niet meer inzetbaar. Het DOS-team stond er in de ranking goed voor, maar het trio moest nog wel een nagenoeg foutloze wedstrijd turnen om een NK-ticket te bemachtigen.

Halverwege de wedstrijd raakte Blackwell geblesseerd en dat betekende geen kans meer op een finaleplaats, want een team moet verplicht uit minimaal drie turnsters bestaan. Het overgebleven duo Oost en Klazema liet de kop niet hangen en maakte hun oefeningen nog goed af. Oost turnde zelfs de hoogste score op vloer met een nieuwe serie.