woensdag 29 maart

Workshop groendecoratie voor Hope & Serve
10:00/13:30/19:30, Schoonrewoerd, Overheicop 3.Groenworkshop voor Hope en Serve in de kantine van de familie den Hartog, Overheicop 3 in Schoonrewoerd. ‘s Morgens om 10:00 uur, 's middags om 13:30 uur of 's avonds om 19:30 uur. Deelnemers kunnen kiezen uit een groendecoratie in eivorm, van berkentakken, eucalyptus, olijf en verschillende natuurlijke decoraties (kosten: 22,50 euro) of een rond bloemstuk op schaal met verschillende soorten groen, perentakken, bolletjes, roosjes en natuurlijke decoraties (kosten: 25 euro). Er kan ook een eigen pot of schaal worden opgemaakt, kosten zijn dan in overleg. De decoraties zijn ook kant en klaar te bestellen. Opgeven of bestellen graag voor 24 maart bij Marjan Meerkerk, 06-30006058 of info@hopeandserve.nl. De opbrengst wordt gebruikt voor hulp aan de allerarmsten in Roemenië.

Verrassingsmiddag
13:30, Vianen, Kwantzaal Hof van Batenstein.BindkrachtVHL (voorheen Welzijn Vianen) organiseert een verrassingsmiddag. Wat zal de verrassing zijn? Aanmelden kan via receptiebatenstein@bindkrachtvhl.nl. De kosten bedragen 3,50 euro. Vriendelijk verzoek om gepast of met pinpas te betalen.

donderdag 30 maart

Boeken inleveren
10:00-12:00/ 19:00-20:30, Leerdam, Parallelweg 24.Het inleverpunt van de Boekenmarkt Leerdam is in de ochtend open van 10:00 uur tot 12:00 uur en in de avond van 19:00 uur tot 20:30 uur. Overtollige boeken kunnen dus weer ingeleverd worden aan de Parallelweg 24 in Leerdam. Voor meer informatie, mail naar: boekenmarktleerdam@gmail.com of kijk op www.boekenmarktleerdam.nl.

Pannenkoeken eten
13:00, Vianen, Pannenkoekenboerderij De PonthoeveBindkrachtVHL (voorheen Welzijn Vianen) organiseert een lunch met pannenkoeken. Iedereen betaalt een vast bedrag voor een pannenkoek met twee ingrediënten, een consumptie en koffie of een bolletje ijs toe. Aanmelden kan via het aanmeldformulier of bij de receptie van BindkrachtVHL via receptiebatenstein@bindkrachtvhl.nl. De kosten bedragen 18,50 euro. Vriendelijk verzoek om gepast of met pinpas te betalen. Deelnemers die zich alleen aanmelden, worden met andere alleengaanden aan tafel ingedeeld.

vrijdag 31 maart

CreaBeez voor tieners
18:30, Vianen, Bibliotheek.CreaBeez houdt op elke laatste vrijdag van de maand een creatieve avond houden voor tieners. Op deze avonden gaan we creatief aan de slag en dat kan van alles zijn; houtbranden, timmeren, verven, boetseren, in ieder geval….altijd een verrassing. De leeftijd is vanaf 10 jaar en de kosten zijn 5 euro (contante betaling)/ Wel graag aanmelden via info@creabeez.nl of bel met Puck de Haan, tel. 06-18793980.

Teun Toebes – VerpleegThuis
20:15, Vianen, Theater Vianen, Westelijke Parallelweg 1.Naar aanleiding van het grote succes van zijn boek VerpleegThuis, waarmee hij debuteerde in de bestsellerlijst en er ruim 30.000 verkocht in de eerste drie weken, breidt Teun Toebes zijn missie uit naar de theaters van Nederland. Teun is 22, kerngezond en woont samen met mensen met dementie op de gesloten afdeling van een verpleeghuis. Aan de hand van grappige, verdrietige en vrolijke anekdotes zal hij de toeschouwers op een bevlogen manier meenemen in een wereld die zij dachten te kennen, maar nooit eerder zo zagen. Kaarten à € 19,50 te verkrijgen via www.theatervianen.nl.

zaterdag 1 april

Rommelmarkt bij Maranatha
09:00-14:00, Leerdam, Maranatha. De gezamenlijke activiteitencommissies van de CGK Leerdam en de HHK Leerdam en Oosterwijk organiseren een rommelmarkt op het plein voor gebouw Maranatha, J.A. Burgersstraat 1 Leerdam. Naast allerhande tweedehands artikelen, boeken, speelgoed, kleding (alles 1 euro) etc. zijn er in het gebouw diverse verkooptafels met o.a. etenswaren, babyartikelen, plantenstekjes, ambachtelijke producten, kaarten en nog veel meer. Ook zijn er diverse mooie prijzen te winnen en zullen er artikelen en diensten per opbod verkocht worden. Voor kinderen is er een grabbelhuis en zijn er nog meer leuke activiteiten.

Boelmarktloods
9:00-11:30, Meerkerk, Energieweg 3. De boelmarktloods is weer open, boelmarktspullen en oud ijzer kunnen worden ingeleverd op het inmiddels bekende adres aan de Energieweg 3, loodsen M & N. Breng eens een bezoekje aan de boelmarktloods en geniet van een kopje koffie.

Repair Café Vianen
09:00-12:00, Vianen, Wijkcentrum Monnikenhof.Vrijwilligers staan weer klaar om allerlei reparaties uit te voeren. Naast elektrische apparaten, multimedia-apparatuur en tuingereedschap worden er ook fiets- of rollatorreparaties gedaan. Ook welkom voor kleine kledingreparties. Om voldoende tijd te hebben om de reparatie uit te kunnen voeren, wordt verzocht voor voor 11:00 uur aanwezig te zijn. De BOMVianen gaat de kronkelwilgen op het terrein van Wijkcentrum Monnikenhof snoeien. Daarom zijn er tijdens de openingstijden van het Repair Café gratis paastakken af te halen. Meer informatie: repaircafevianen@gmail.com of bel Elly van Stiphout 06-13636414.

Rommelmarktschuur Ameide
9:00, Ameide, Hogewaard 2.De Rommelmarktschuur is deze zaterdag weer open. Op Goede Vrijdag (7 april) zal de schuur gesloten zijn.

Digi-inloop Bibliotheek Vianen
10:00-12:00, Vianen, Bibliotheek.Vraag over computer, smartphone of tablet, bijvoorbeeld over bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp, e-mailen? Of andere vragen over laptop, tablet of smartphone? Kom dan langs bij de digi-inloop. Het is handig het eigen apparaat mee te nemen. Meer informatie: Sandra Dhondt, 06-30560424.

Voorjaar/ Pasen met CreaBeez
13:00, Vianen, bibliotheek. Voorjaarskriebels in aantocht! Pasen staat voor de deur en CreaBeez gaat lekker knutselen in de bibliotheek van Vianen. Er worden paashazen, bloemen, kuikentjes of heel iets anders uit de diverse voorbeelden gemaakt. Vanaf 5 jaar kunnen kinderen deelnemen en de kosten zijn 4,50 euro. Aanmelden via info@creabeez.nl of bel met Puck de Haan, 06-18793980.

Paasmatinee bij 'Kunst naar kracht'
14:30, Oosterwijk, Zangershof, Kerkelaantje 14a.De gemengde zangvereniging 'Kunst naar kracht' brengt prachtige paasliederen ten gehore tijdens de te houden paasmatinee o.l.v. dirigent Cor Resseler, met begeleiding van Jaap den Besten op piano. Zaal open: 14.00 uur. Inlichtingen vai 0345-614202.

Draaimiddag Lekvogels
16:30-18:00, Lexmond, Kantine VV Lekvogels.Draaimiddag bij VV Lekvogels. Er zijn vele overheerlijke prijzen te winnen.

Voorjaarsconcert Ad Astra
19:30, Asperen, Dorpshuis Asperen.Muziekvereniging Ad Astra geeft een Voorjaarsconcert. Aan het concert wordt medewerking verleend door het leerlingenorkest onder leiding van Ron van Duffelen, de slagwerkgroep onder leiding van John Derks en het fanfareorkest onder leiding van interim-dirigent Matthijs van Ganzewinkel.

Passie- en paasconcert IKK in Meerkerk
19:30, Meerkerk. Interkerkelijk Koor Nieuwpoort-Langerak geeft een passie- en paasconcert in de hervormde kerk. Het thema is 'Op weg naar Pasen'. Medewerking aan het concert geven Bert Kruis op orgel, Jan Lenselink op piano en Elsemarieke den Hartogh op fluit. Kerk open om 19.00 uur. Entree is 12,50 euro (tot en met 12 jaar 5 euro). Kaartverkoop bij de kerk of via www.ikknieuwpoort-langerak.nl.

OLDENHERMANNS – FCKD!
20:15, Vianen, Westelijke Parallelweg 1.Een apocalyptische klimaatcomedy vol ecotainment! FCKD! is een klimaatcomedy om de groene vingers bij af te likken en waarin we met lichte paniek samen lachen (en huilen) over wat ons nog te wachten staat. OLDENHERMANNS maakt duurzaamheid sexy en recyclen wordt een uitje. Trek een poncho en kaplaarzen aan, want droog blijft het niet. OLDENHERMANNS – bekend van KEKmamaTV – bestaat uit ‘fantastische actrices’ (Het Parool) Lize van Olden en Anna Hermanns. Ze maken bijzonder cabaret: energiek, schaamteloos eerlijk en vaak pijnlijk herkenbaar. Met snelle absurde sketches trekken ze deksels van elke pan en dienen elk onderwerp op. Kaarten à € 17,50 te verkrijgen via www.theatervianen.nl.

zondag 2 april

Vertrouwen in de toekomst
10:00, Leerdam, Koninkrijkszaal.Deze maand nodigen Jehovah’s Getuigen mensen huis aan huis uit voor een speciale lezing in hun Koninkrijkszaal (vergaderplaats) in Leerdam. Het thema is: Je kunt vertrouwen hebben in de toekomst. De speciale lezing is de eerste van twee bijeenkomsten in april. Het publiek wordt namelijk ook uitgenodigd om de jaarlijkse herdenking van de dood van Jezus Christus op dinsdagavond 4 april bij te wonen. Meer informatie: jw.org.

Voorjaarsfair Rumpts Kerkje
10:00-17:00, Rumpt, Rumpts kerkje.Kleinschalige voorjaarsfair in en rond het Rumpts Kerkje met verschillende kraampjes met streekproducten, bloemen en plantjes, kunst en ambacht, brocante en live muziek. Er is ook ruimte om een hapje te eten of iets te drinken. Meer informatie: 06-42918116 of www.rumptskerkje.nl.

High Tea op Linges Landje
14:00-17:00, Spijk, Linges Landje. In de sfeervolle tuin van Linges Landje kkunnen bezoekers genieten van taartjes, Engelse scones met jam & cream, belegd sodabread en onbeperkt potten thee. Na afloop of tussendoor kan er rondgewandeld worden in het, pas aangelegde, Voedselbos. Aanmelden kan vanaf 1 persoon. Meer informatie via info@lingeslandje.nl.

Podium Vianen Lekpoort met bandoneon
15:00, Vianen, Voorstraat 2.Een maandelijks open podium voor onversterkte muziek, zang en vocale kunst in de Lekpoort in Vianen. Het podium is bedoeld voor onversterkte solozang en instrumentale presentaties, voor alle stijlen en alle niveaus (wel publiekswaardig, maar een try-out mag). Pianist Paul de Boer begeleidt de zangers met uitgeschreven muziek a prima vista. Eigen begeleiders zijn natuurlijk altijd welkom. Publiek kan gewoon in-en uit lopen. Er is plaats voor maximaal 35 mensen. Tijdens een nummerwissel kan men tussentijds de ruimte weer verlaten. De entree is gratis en op basis van een vrijwillige donatie. Deelnemers op het podium betalen 5 euro, jongeren tot 24 jaar treden gratis op. Indien Paul de Boer begeleidt, dan betaalt de deelnemer 10 euro. Info: 06-55863705.

maandag 3 april

Inspiratie avond
20:00, Leerdam, De Noorderberg.Inspiratie avond over het invullen van openstaande vrijwilligersvacature. Tijdens de inspiratiesessie die VHLvoorelkaar organiseert, komen diverse vragen aanbod. NLvoorelkaar heeft in samenwerking met prof. dr. Lucas Meijs van de Erasmus Universiteit ook dit jaar weer een trendrapport gemaakt waarin mooie en interessante bevindingen staan op het gebied van vrijwilligers vinden, boeien en binden. Daar wordt deze avond concreet mee aan de slag gegaan. Inloop vanaf 19:45 uur. Graag aanmelden via info@vhlvoorelkaar.nl.

Geheugenfitness
10:45, Vianen, Educatieruimte Hof van BatensteinBindkrachtVHL (voorheen Welzijn Vianen) organiseert geheugenfitness. De ‘bovenkamer’ in beweging, gezellig, leerzaam en ontspannend. Aanmelden kan via receptiebatenstein@bindkrachtvhl.nl. De kosten bedragen 1 euro. Vriendelijk verzoek om gepast of met pinpas te betalen.

Naaiatelier
14:00, Vianen, De Prenter, Grote Geusplein 1.BindkrachtVHL (voorheen Welzijn Vianen) organiseert het naaiatelier. Aanmelden kan via receptiebatenstein@bindkrachtvhl.nl. De kosten bedragen 2,50 euro. Dit is inclusief een consumptie. Vriendelijk verzoek om gepast of met pinpas te betalen.

In gesprek met een huisarts in het Alzheimer Café Vianen
19:30, Vianen, Hof van Batenstein, Kwantzaal.Tijdens dit Alzheimer Café gaan we in gesprek met Josine te Kaat van de huisartsen praktijk te Lexmond. Wat kan de huisarts betekenen bij een vermoeden van dementie als een patiënt (en/of) mantelzorger met het gevoel dat er iets ‘niet pluis’ is en op het spreekuur komt? En wat kan de arts betekenen als de diagnose dementie eenmaal gesteld is? Het Alzheimer Café is een plek voor mensen met (beginnende) geheugenproblemen en/of dementie, hun partners, familieleden, hulpverleners en andere belangstellenden. Iedere eerste maandag van de maand wordt in het Alzheimer Café een thema besproken. Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ervaringen. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Voor overige consumpties wordt een bijdrage gevraagd. Kijk voor het gehele programma op: www.alzheimer-nederland.nl en vul bij de zoekterm ‘Vianen’ in. Meer informatie: Secretariaat Behandeling & Expertise ZorgSpectrum, via Lillian Klynstra.030-6089880 en L.Klynstra@zorgspectrum.nl.

dinsdag 4 april

Digi-inloop Bibliotheek Leerdam
13:00-15:00, Leerdam, Bibliotheek.Vraag over computer, smartphone of tablet, bijvoorbeeld over bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp, e-mailen? Of andere vragen over laptop, tablet of smartphone? Kom dan langs bij de digi-inloop. Meer informatie: Lucienne Hordijk, 06-14607924.

Inloopavond werken in de kinderopvang
19:00-21:00, Culemborg, Meerlaan 30.Pedagogisch medewerkers die dicht bij huis willen werken bij een fijne maatschappelijke kinderopvangorganisatie zijn welkom tijdens de inloopavond van Dichtbij kinderopvang. Dichtbij heeft volop leuke banen in deze regio. Loop deze avond even binnen bij Kinderdagverblijf Dikkie Dik in Culemborg. Meer weten? Bel of app met Patricia Moschakis 06-38178560 of kijk op dekinderopvangwerkt.nl.

Roué Verveer – Gewoon Roué
20:15, Vianen, Theater Vianen, Westelijke Parallelweg 1.Roué Verveer speelt dit seizoen alweer zijn tiende cabaretvoorstelling Gewoon Roué. En het is tijd om dat te vieren! Met zijn charme verovert Roué inmiddels al meer dan twintig jaar de harten van het Nederlands publiek. Hij staat bekend om zijn enthousiaste speelstijl, energieke uitstraling en briljante improvisaties. Deze show bevat zoals altijd een stortvloed aan zelfreflectie, hilariteit en zelfspot. Uiteindelijk wordt het dus een fantastische avond.. of eigenlijk een avondje ‘Gewoon Roué’! Kaarten à € 22,50 te verkrijgen via www.theatervianen.nl.

woensdag 5 april

Digi-inloop Bibliotheek Vianen
10:00-12:00, Vianen, Bibliotheek.Vraag over computer, smartphone of tablet, bijvoorbeeld over bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp, e-mailen? Of andere vragen over laptop, tablet of smartphone? Kom dan langs bij de digi-inloop. Meer informatie: Sandra Dhondt, 06-30560424.

Spelmiddag
14:00, Vianen, Kwantzaal Hof van Batenstein. BindkrachtVHL (voorheen Welzijn Vianen) organiseert een spelmiddag met spellen als Sjoelen, Rummikub en Scrabble. Aanmelden kan via receptiebatenstein@bindkrachtvhl.nl. De kosten bedragen 2 euro en dit is inclusief koffie of thee. Vriendelijk verzoek om gepast of met pinpas te betalen.

Paasstukjes maken
14:00, Vianen, Educatieruimte Hof van Batenstein. BindkrachtVHL (voorheen Welzijn Vianen) organiseert Paasstukjes maken. Gezellig met elkaar een mooi paasstukje maken (zelf tangetje en mesje meenemen). Aanmelden kan via receptiebatenstein@bindkrachtvhl.nl. De kosten bedragen 10,00 euro, vooraf te betalen bij de receptie van BindkrachtVHL. Vriendelijk verzoek om gepast of met pinpas te betalen.

Paaskaarten in Lexmond
20:00, Lexmond, Huis Het Bosch.Paaskaarten in Lexmond: klaverjasvereniging 'Met Pit' houdt de negende kaartavond van het seizoen 2022-2023 en deze staat geheel in het teken van Pasen. Alle deelnemers krijgen een doosje eieren mee naar huis en daarnaast zijn er leuke prijzen te winnen met kaarten en ook via de verloting. Opgeven kan tot en met 3 april bij Jan Verweij bij janverweij1951@gmail.com, via de app op 06-41304532 of via Huis Het Bosch.

donderdag 6 april

't Hofse Bakje
10:00, Vianen, Wijkcentrum Monnikenhof, Langeweg 6B. BindkrachtVHL (voorheen Welzijn Vianen) organiseert een gezellige ontmoeting met een kopje koffie. Deelname is gratis.

Haak- en breicafé 'Een steekje los'
13:30, Vianen, Educatieruimte Hof van Batenstein. BindkrachtVHL (voorheen Welzijn Vianen) organiseert Haak- en breicafé 'Een steekje los'. Aanmelden kan via receptiebatenstein@bindkrachtvhl.nl. De kosten bedragen 2,50 euro en dit is inclusief een consumptie. Vriendelijk verzoek om gepast of met pinpas te betalen.