Boelmarktloods in Meerkerk

meerkerk • Op zaterdag 1 april van 09.00 tot 11.30 uur is de boelmarktloods aan de Energieweg 3 in Meerkerk weer open. Men kan dan weer boelmarktspullen en oud ijzer inleveren op het inmiddels bekende adres in de loodsen M & N. De koffie staat klaar.


Boekenmarkt Leerdam

leerdam • Het inleverpunt van de Boekenmarkt Leerdam is in de ochtend open van 10:00 uur tot 12:00 uur en in de avond van 19:00 uur tot 20:30 uur. Overtollige boeken kunnen dus weer ingeleverd worden aan de Parallelweg 24 in Leerdam. Voor meer informatie, mail naar: boekenmarktleerdam@gmail.com of kijk op www.boekenmarktleerdam.nl.


Ooievaarsnest

Schoonrewoerd • Vorige week stond tussen de foto's in de rubriek Week in Beeld een afbeelding van twee parende ooievaars. In het foto-onderschrift stond dat er via de webcam live meegekeken kan worden naar de ooievaars die achter De Schaapskooi in Schoonrewoerd een nest hebben. Per abuis werd in het bericht verwezen naar de website van de gemeente. De ooievaars zijn live te zien via natuurcentrum.nl.


Film 'Ons dorp Herwijnen'

Herwijnen • Omroep Gelderland zendt op maandag 3 april de in 1953 gemaakte film ‘Ons dorp Herwijnen’ uit.

We zien het leven aan de langgerekte dijk te Herwijnen. Kleine huisjes tegen de dijk aangeplakt, waar bewoners en bezoekers steeds trapje op, trapje af moesten. Veel van die huisjes zijn bij dijkverzwaringen verdwenen. Ook de statige T-boerderijen, destijds nog in bedrijf, zijn door de ruilverkaveling begin zestiger jaren verhuisd naar de komgronden en zijn woonboerderijen geworden. 

Wat is er in die halve eeuw veel veranderd. De steenfabriek is een woonwijk geworden, de scheepvaart met sleepboten, zijn duwbakken geworden. Wat wel gebleven is, is het rijke verenigingsleven dat in de film voorbij komt. Fanfare Wilhelmina maakt door hun muziek van al de hoogtijdagen in ons dorp iets bijzonders. Ook de boerenkapel blaast nog regelmatig een deuntje mee. Namens de historische vereniging den Oudendijk mochten Riet Donker en Dittie van Zee de film van commentaar voorzien.


Zilveren speld voor AFK-jubilaris Nico Versluis

AMEIDE • Afgelopen vrijdag gaf Ameide’s Fanfare Korps een gezellig voorjaarsconcert in het Spant. Tijdens deze avond werd een van de leden, Nico Versluis, in het zonnetje gezet omdat hij 25 jaar muzikant is.

Hij ontving daarvoor een zilveren speld van de KNMO en bijbehorende oorkonde.