Beweegroutes geopend in Asperen en Meteren

west betuwe • Wethouder Rutger van Stappershoef van de gemeente West-Betuwe heeft een beweegroute in Meteren en in Asperen geopend. QR-fit ontwierp de route. De routes zijn op ieder niveau te gebruiken.

QR codes
De beweegroutes zijn enkele kilometers lang. Onderweg staan meerdere palen met daarop een QR code. Sporters en bewegers kunnen de QR-code scannen met een smartphone. Ze krijgen dan direct een beweegoefening te zien, dit alles om een gezonde leefstijl te stimuleren.

Deelnemers kiezen zelf het niveau; beginner, gemiddeld of gevorderd. Iedere 24 uur veranderen de oefeningen. Sporters en bewegers ervaren zo iedere keer nieuw aanbod. Ook is er een gratis QR-fit app voor regelmatig gebruik.

Gezonde leefstijl
"We vinden het belangrijk om in hun directe leefomgeving sport- en beweegfaciliteiten aan te bieden", aldus wethouder Van Stappershoef. "Daarmee ondersteunen we inwoners bij het streven naar een gezonde leefstijl."

"Het vormt de basis voor lichamelijke en mentale gezondheid. Het is ook gewoon leuk om te doen en het zorgt voor onderlinge ontmoeting."

"En dat heb je nodig om je goed te voelen, lekker in je vel te zitten en om te gaan met allerlei uitdagingen die je meemaakt in je leven."

Laagdrempelig sporten
"We creëren daarom laagdrempelige sport- en beweegmogelijkheden in alle kernen. Zodat iedereen de kans krijgt en geïnspireerd wordt om te werken aan een gezonde toekomst en sociale contacten te versterken”, zei een enthousiaste Van Stappershoef tijdens de opening.