Wensen opgehaald voor het Eiland

leerdam • De belangstellling om mee te denken over de toekomst van het Eiland in Leerdam was afgelopen donderdag overweldigend. Zowel van bewoners van de Rondassen en de Beukelaar, als van de buurtbewoners. Maar ook ondernemers, medewerkers van de gemeente en wethouder Teus Meijdam waren aanwezig. De gemeente ziet de ontwikkeling voor Het Eiland positief tegemoet en onderschrijft de noodzaak en kans om hier met elkaar een mooi plan voor te maken.  

‘Het moet niet alleen een Eiland voor ouderen worden, ook jongeren moeten hier kunnen wonen. De integratie met de buurt is ook van belang. En het Eiland moet goed bereikbaar zijn. Openbaar vervoer is belangrijk. Voor nieuwbouw is uitstraling minstens zo belangrijk als volume’. Dat waren slechts enkele van de honderden wensen voor de toekomst van het Eiland in Leerdam.

Met alle genoemde ideeën gaat men de komende weken aan de slag in het werkatelier. Met onder andere de architect, de ontwikkelend aannemer Trebbe worden de opgehaalde wensen verder uitgewerkt. Dit duurt acht weken lang en is iedere dinsdag van 11.00 tot 20.00 uur in Eiland 1. Iedere week is voor belangstellenden inzichtelijk gemaakt, hoe het ervoor staat met de ontwikkelingen. Vanaf 4 april zijn er themabijeenkomsten.

Terugkomdag op dinsdag 16 mei om 19.30 uur. Tijdens de terugkomdag op 16 mei koppelt men het plan terug dat op basis van alle wensen is uitgewerkt en wordt gecheckt of dit klopt.