• Sound of Welzijn.
• Sound of Welzijn. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Succesvolle musical 'Sound of Welzijn'

leerdam • Op 23 en 24 maart stond de musical ‘De Sound of Welzijn’ op de planken in het restaurant van Present Emma in Leerdam. 

Een musical met een boodschap: het verlenen van persoonsgerichte zorg werd gespeeld door bewoners, vrijwilligers en medewerkers van Present Emma en Meesplein. Het verhaal speelt zich af in het ‘Von Trappenhuis’. De hoofdzuster drilt bewoners en medewerkers op autoritaire wijze. Als stagiaire Maria ten tonele verschijnt komt er beetje bij beetje verandering in. Haar werkwijze is gebaseerd op het leveren van persoonsgerichte zorg: wie is de bewoner en hoe wil hij/zij haar leven leiden. Na veel weerstand overwint Maria en raakt iedereen doordrongen van het feit dat het leveren van persoonsgerichte zorg een recht is van de bewoners.

Er was erg veel belangstelling voor deze musical, beide avonden waren in vier dagen uitverkocht. Klokslag 19.30 ging het doek op en genoten de aanwezigen bijna twee uur lang van hilarische, maar zo herkenbare en confronterende scènes en liedjes. Aan het eind van de voorstelling kregen de spelers dan ook een daverend applaus.

Na afloop van de musical zit speelster Gerda, 93 jaar, helemaal te stralen in haar rolstoel. Of ze het naar haar zin heeft gehad? “Wat was dit fantastisch! Dat ik dit op mijn leeftijd nog mee mag doen aan een musical. En dan nog een zaal vol met mensen die voor mij applaudisseerden. Ik heb zo genoten!”