• Luuk van der Leun viert 'zijn' 2-1.
• Luuk van der Leun viert 'zijn' 2-1. Foto: Rick den Besten

SV Meerkerk zwijnt in Zederik-derby tegen Ameide, dat baalt van nederlaag

meerkerk • De harde wind had vrij spel op het met een kleine 1000 man goedbevolkte sportpark De Burcht. Briesje mee of tegen was echter niet bepalend voor het wedstrijdverloop tussen gastheer Meerkerk en het vol zelfvertrouwen bezoekende Ameide. De 3-2 uitslag had net zo goed andersom kunnen uitvallen.

"We waren dichtbij, heel dichtbij", vond Ameide-trainer Jan Verveer na de nipte nederlaag. "We hebben gezwijnd", gaf Gert-Jan Koekkoek zijn collega gelijk. Na een niet al te beste wedstrijd was de neutrale toeschouwer de grote winnaar. Vanaf de aftrap was het genieten aan de Burggraaf. Windje mee was na amper twee seconden een serieuze kans van routinier Erik de Kruijk te noteren. Alsof in zijn beste dagen bij FC Lienden poeierde de centrale verdediger van grote afstand op het Meerkerkse doel. Keeper Ruben Verzijl kon de bal nog net tot corner verwerken. Het bleek uitstel van executie te zijn. Nog geen kwartier onderweg of broertje Bas scoorde wel; 0-1.

Maar tien minuten later stond zowaar de thuisploeg op voorsprong. Na ruim twintig minuten gleed Jules de Gans ongelukkig onderuit en strafte Milan van Dijk de glijpartij genadeloos af. Een paar minuten verder stond verdediger Luuk van der Leun wel erg vrij om de scherpe cornerbal van de trapzekere Mechiel van Zessen achter doelman Fabian den Hartog te tikken. De 2-1 voorsprong gaf de thuisploeg vleugels en kantelde de derby volledig.

Handrem
"Aan de thee spraken we af om de bevrijdende derde goal te maken. Tot de zeventigste minuut hebben we dat geprobeerd. Maar toen die goal niet viel, trokken we de handrem aan", zag Koekkoek. Reden voor Ameide om vol de aanval te zoeken. René van Middelkoop raakte de bovenkant van de lat. Roel de Kruijk deed het in minuut 77 beter. Na een goede combinatie tussen Jules de Gans en de prima invallende Izak Westerhout viel de 2-2.

Een andere invaller antwoordde direct. Floren Streefkerk werd door Luuk van der Leun diep gestuurd. De prima keepende Fabian den Hartog miste de door de wind moeilijk te beoordelen bal. Streefkerk niet. "Met mijn enkel wist ik de bal nog net te raken, precies genoeg. Heerlijk om de winnende te scoren", genoot de snelle nummer 12.

"Een mooi potje. Alles zat er in, maar net geen punt voor ons", treurde Roel de Kruijk na afloop.