V.E.K. Lexmond zoekt nieuwe bestuursleden

LEXMOND • Momenteel telt het bestuur van gymnastiekvereniging V.E.K. nog drie leden, die tevens leiding aan de groepen geven. Twee van de drie hebben te kennen gegeven dat ze na de Algemene Ledenvergadering in april het stokje graag overdragen aan nieuwe bestuursleden. Tot op heden heeft nog niemand zich aangemeld. De leiding zit nog vol ideeën voor de gymlessen en activiteiten en hoopt nog vele jaren door te kunnen gaan, maar dat kan niet zonder nieuwe bestuursleden.
De gymnastiekvereniging is een begrip in Lexmond en Hei- en Boeicop. Veel kinderen zijn begonnen op de kleutergym en doorgestroomd naar de jeugdgroepen. “We hebben zelfs leden die al zeventig jaar lid zijn bij de vereniging en sommigen doen nog elke maandag mee bij onze 50+-groep”, aldus Esther van Dijk, leiding en oud-bestuurslid. “Ook sommige leiding staat al meer dan twintig jaar voor de groepen.”
Sinds afgelopen zomer wordt bijna elke week een nieuw lid verwelkomd op de gym of bij het freerunnen. “Het is fijn dat ons ledenaantal weer groeit. Een kleine honderd leden - kinderen, jeugd en volwassenen - komen iedere week genieten”, vertelt Naomi Wijling (bestuurslid en leiding).
Bestuursleden hoeven geen directe kennis te hebben van gymnastiek. Er lopen genoeg leiding en assistenten rond, die het bestuur hierover kunnen bijpraten. Bestuursleden vormen een aanspreekpunt voor onder andere de ouders, leiding, gymnastiekbond en Rayon. Bij activiteiten die door de leiding georganiseerd worden, vinden de bestuursleden het over het algemeen niet erg om de mouwen op te stropen. Naomi vertelt graag iets meer over de tijdsinvestering. "Gemiddeld besteden bestuursleden zo'n twee uur aan de maandelijkse vergadering. Daarnaast zijn ze soms nog twee tot vier uur per maand kwijt aan de taken die opgevolgd moeten worden.”

q veklexmond@outlook.com