Asperen is het even kwijt en verliest ook van ASH

HELLOUW • Na de harde nederlaag van vorige week tegen Lekvogels (1-5), heeft Asperen zaterdag opnieuw verloren. In Hellouw won ASH met 1-0.

“We zitten inderdaad een beetje in de hoek waar de klappen vallen”, verklaarde Asperen-trainer Jeffrey Kleijn na afloop. “De eerste helft vond ik het van beide kanten niet best. De 1-0 geven we weg doordat we met te veel mensen voor de bal staan. Na de rust zijn we heer en meester en hebben we denk ik 90 procent balbezit, maar we creëren veel te weinig kansen. Als we de 1-1 hadden gemaakt, ben ik ervan overtuigd dat we ook nog hadden gewonnen. Het is even zuur, maar ik kan mijn ploeg niet verwijten dat ze niet hard hebben gewerkt. We halen alleen ons niveau op het moment gewoon niet. Daar gaan we deze week weer mee aan de slag.”


Leerdam Sport doet lang mee, maar verliest ruim 

SPIJK • Toen Simon Mostert Leerdam Sport’55 kort na rust op 1-1 zetten tegen SVS’65 hadden de Leerdammers even hoop op een punt. De thuisploeg stelde echter orde op zaken en wist uiteindelijk alsnog ruim te winnen: 5-1.

“We hebben 55 minuten lang heel goed meegedaan”, vond Leerdam Sport-trainer Raymond Sponselee. "We misten de nodige mensen en hebben niet zo’n ruime selectie, maar de jongens die speelden hebben keihard gevochten. In de eerste helft werd er ook nog een goal van ons afgekeurd. Na de 2-1 gaat het ineens hard en dan is het jammer dat het uiteindelijk nog 5-1 wordt, maar we kunnen ons vasthouden aan een positief eerst uur.”