• Marijn Brandsen in actie namens Tricht.
• Marijn Brandsen in actie namens Tricht. Foto: Jeroen de Bruin

'Ik besef dat ik geluk heb gehad'

TRICHT • In de tweede klasse H scoort Tricht er lustig op los. Tricht staat nu zevende, maar heeft met 55 doelpunten het meest gescoord in deze klasse. De productie van de Trichtse doelpuntenmachine Tim van Dijken stokt enigszins. Afgelopen weekend tegen Alblasserdam pikte Tim zijn doelpuntje weer mee. Maar de rol van goalgetter die Van Dijken voor de winterstop had, heeft Marijn Bransen overgenomen. Hij heeft er inmiddels acht in het netje liggen.

Maar volgens Bransen is daar ook Van Dijken debet aan. “Tim legt ze vaak op een presenteerblaadje voor mij.” Bransen maakte na drie jaar blessureleed zijn rentree aan het begin van dit seizoen. Na de winterstop staat hij vast in de basis van de hoofdmacht van de groen-witten. Bransen raakte drie jaar geleden geblesseerd aan zijn enkel in de bekerwedstrijd tegen de amateurs van PSV. Bransen: “Tijdens het schieten klapte mijn enkel dubbel. In het begin dacht ik dat mijn banden waren verrekt. Uiteindelijk kwam ik via de clubarts van PSV bij een enkelspecialist terecht. Daar constateerde de specialist een zogenaamde ‘Van Basten enkel’ en werd er kraakbeenschade vastgesteld.”

Boedapest
Na de operatie ging het herstel met vallen en opstaan. Ondertussen ging de student marketingmanagement voor een half jaar naar Boedapest in Hongarije. “Ik heb een minor gevolgd aan de universiteit in Boedapest. Daar had ik een geweldige tijd. Het is daar toch relaxter dan hier. Hier moet je ver van tevoren iets afspreken. In Hongarije hoef dat niet en gebeurt dat spontaan.”
Terug in Nederland begon het weer te kriebelen en meldde Marijn zich weer aan bij de selectie van Tricht. Hij was benieuwd of hij het niveau nog aan kon. “Mijn sterke wapen is mijn snelheid en die had ik meteen weer terug. Bij het schieten met de wreef heb ik nog wel wat last. Ik ben opgelucht dat ik weer het niveau haal van voor mijn blessure. Het had ook anders af kunnen lopen. Mijn kameraad en voormalig teamgenoot Mitchel van der Plaat had dezelfde blessure en hij heeft moeten stoppen met voetballen. Ik besef dat ik veel geluk heb gehad.”

De student uit Tilburg gaat twee keer in de week naar Tricht voor de training. In het begin mocht hij af en toe invallen bij het eerste. “Daar had ik totaal geen moeite mee. Ik was nog niet wedstrijdfit en was na elke training doodop, terwijl mijn teamgenoten nergens last van hadden. Na de winterstop was ik fit en mocht ik in de basis beginnen.”

Tricht heeft een sterke aanval met spelers die makkelijk een goal kunnen maken. Naast Bransen en de eerdergenoemde Tim van Dijken heeft trainer Jacob van Zanten de voorhoedespelers Joran Smit, Ramon van Soelen en allrounder Arjan Hakkert tot zijn beschikking.

Toch is het niet helemaal zeker dat Tricht volgend jaar ook tweede klasse speelt. Dit seizoen zullen, door de versterkte degradatieregeling, drie clubs rechtstreeks degraderen en drie clubs zullen nacompetitie moeten spelen. Door te winnen van Alblasserdam heeft Tricht zich verder opgewerkt naar de zevende plek met acht punten voorsprong op plaats negen.

Nacompetitie ontlopen
Marijn Bransen is ervan overtuigd dat Tricht de nacompetitie ontloopt. “Wanneer je zoveel scoort, verwacht ik wel dat dit goed komt. Het is een heel gek seizoen. De kans is groot dat wanneer je negende eindigt, je alsnog degradeert. Het is jammer dat we twee weken terug van Streefkerk met 0-1 verloren. Bij winst waren we de derde periode goed begonnen. Het verlies was onverwacht, want we zaten juist in een flow na drie overwinningen op een rij. Maar wanneer je tegen het stugge Streefkerk met 0-1 achter komt weet je dat het moeilijk wordt.”

Tricht herpakte zich en won zaterdag ruim van Alblasserdam. Volgens Bransen was dat een hele makkelijke wedstrijd. “Ik maakte twee doelpunten, maar dat hadden er meer moeten zijn. Uiteindelijk wonnen we met 1-5, maar eigenlijk hadden we met dubbele cijfers moeten winnen.”