HSSC'61 sprokkelt puntje tegen Haastrecht

HEI- EN BOEICOP • HSSC’61 heeft zaterdag een puntje gepakt tegen Haastrecht. Op eigen veld lukte het beide ploegen niet om te scoren: 0-0.

“Het was een wedstrijd met veel duels op een heel zwaar veld”, zag HSSC-trainer Marcel van Steenis. “De eerste helft waren we alleen dreigen via een vrije trap van Nicky van Dam, die wordt gepakt door hun keeper. In de tweede helft hadden we de wind mee en hadden we meer balbezit dan Haastrecht. Toch lukte het niet om echt kansen te creëren. Zij krijg ook maar één kans, die werd gepakt door onze keeper Bastian Spriel.”

Joseph Charway naar Leerdam Sport

LEERDAM • Joseph Charway is komend seizoen weer speler van het eerste elftal van Leerdam Sport’55. De aanvaller keert daarmee na één seizoen terug in Leerdam. Het afgelopen jaar kwam Charway niet uit voor een andere vereniging. In de twee jaar daarvoor droeg hij ook al de kleren van Leerdam Sport. In de periode daarvoor kwam hij uit voor Geinoord.

Herovina wint in gek duel van Beesd

beesd • Uiteindelijk was Herovina Beesd toch de baas. Beesd kwam op een 2-0 voorsprong, maar Herovina ging tot slot met drie punten aan de haal. Het werd 3-4 voor de ploeg uit Herwijnen.

Beesd speelde een goede eerste helft. In de twintigste minuut kwam Beesd op voorsprong toen een schot van Kevin Spronk verkeerd werd beoordeeld door de keeper. Kort daarna verdubbelde Nick van der Burg de voorsprong. Hierna had Beesd kansen op de 3-0, maar verzuimde om de trekker over te halen.

In de tweede helft had Jarno van de Water de grootste kans. Voor een leeg doel treuzelde hij en werd hij met een tackle onderuitgehaald. De scheidsrechter liet het doorgaan en een minuut later was het 2-1 door een doelpunt van Wilfred van Maren. Van der Burg scoorde nog de 3-1, maar hierna was het tijd voor de spits van Herovina, Kevin Steenbruggen. Hij maakte uit een strafschop 3-2 en in het laatste kwartier scoorde hij twee keer en bezorgde hij zo zijn ploeg een 3-4 overwinning.

De Beesdse trainer Ben Frehe had goed de pee erin. “Ik ben er voor het eerst echt ziek van dat we hebben verloren. Ik lees iedere week dat de tegenstander slecht tegen ons voetbalt, maar aan wie ligt dat steeds. Ik denk toch dat wij iets goeds doen.”