Volleybalheren WHV zetten zegereeks voort

Sport

GROOT-AMMERS • De Asperense volleyballers mochten afgelopen donderdag op bezoek in Groot-Ammers. Daar wachtte oude bekende VC WIK voor opnieuw een spannende wedstrijd.

Waar WHV eerder dit seizoen in eigen huis nog de zege aan WIK moest laten, was het deze keer WHV dat aan het langste einde trok. Hier waren uiteindelijk wel vijf sets voor nodig. Dankzij deze overwinning is de ploeg nu opgeklommen naar de vierde plaats op de ranglijst.

WHV kwam lekker uit de startblokken. Spelverdeler Niels Reder wist de tegenstander gelijk onder druk te zetten met een goede servicereeks. De Asperense mannen gaven de voorsprong die in het begin van de set werd gepakt, niet meer weg zodat de ploeg de eerste set wist binnen te halen. Zoals wel vaker stelde WIK daarna orde op zaken. De thuisploeg wist de Asperense service steeds beter te controleren, waardoor het aanvallend ook beter uit de verf kwam. Aan de kant van WHV werd de passing juist minder zorgvuldig, met als gevolg dat het voor de Asperense ploeg lastiger werd om de verdediging van WIK te verschalken. WHV moest dan ook accepteren dat de tweede en derde set naar de thuisploeg gingen.

De Asperense mannen toonden echter veerkracht. De werklust ging omhoog en daarnaast probeerde WHV het spel van de tegenstander te ontregelen. Spelverdeler Niels Reder speelde steeds vaker de middenaanvallers aan, om zo de vijandelijke verdediging te verrassen. En dat lukte aardig. Zeker Jonathan Heijting kwam regelmatig prima door op de midden. Daarnaast werden er ook meer ballen tactisch weggelegd. Tenslotte slaagde WHV er in om de twee belangrijkste aanvallers van VC WIK voor een groot deel te neutraliseren. Door slim serveren en tactische ballen werd het moeilijker gemaakt om ze aan te spelen. Maar ook verdedigend wisten de Asperense mannen beide aanvallers enkele keren af te stoppen, zowel middels de blokkering als in het achterveld.

En zo wist WHV de wedstrijd alsnog met 2-3 uit het vuur te slepen. Met deze overwinning hebben de Asperense mannen zich ondanks al het blessureleed in ieder geval weer veilig gespeeld. Met nog twee wedstrijden te gaan, kan de ploeg nog wat plekjes schuiven maar de top-2-positie lijkt buiten bereik. Al wacht komende vrijdag wel een leuke wedstrijd als Flits in Asperen op bezoek komt. Dit is de ploeg die momenteel het meeste zicht heeft op het kampioenschap.