• Dent All Care overhandigde de cheque aan Hulphond Nederland.
• Dent All Care overhandigde de cheque aan Hulphond Nederland. Foto: Aangeleverd

Dent All Care doneert deel praktijkopbrengst aan Hulphond Nederland

Algemeen

LEERDAM • In de coronatijd ontstond bij tandartspraktijk Dent All Care in Leerdam het idee om jaarlijks een deel van de praktijkopbrengst te schenken aan een goed doel. De personeelsleden kozen dit jaar voor Stichting Hulphond Nederland. Op vrijdag 24 maart werd hiervoor een cheque aan de stichting overhandigd.

Praktijkmanager Henriëtte Hoegee is trots dat ze ook dit jaar weer een mooi bedrag kunnen schenken. “Al het personeel mocht een goed doel opschrijven, waar de praktijkeigenaar er een uit heeft gekozen. Die doelen hoeven verder niets met mondzorg te maken te hebben. De praktijkeigenaar ziet het als een maatschappelijk belang om jaarlijks een bedrag te schenken en waar dat dan naartoe gaat, dat mogen wij met elkaar beslissen.”

Hulphond Nederland
Hulphond Nederland traint hulphonden voor mensen die deze nodig hebben in verband met een fysieke of geestelijke zorgvraag. In de ruim veertig jaar dat de stichting honden traint, worden hulphonden voor steeds meer ziektebeelden, gedragsstoornissen en leer- en andersoortige problematiek ingezet. Hulphonden krijgen soms wel zeventig verschillende vaardigheden aangeleerd.

De keuze voor Hulphond Nederland was voor de Leerdamse praktijk redelijk snel gemaakt. “We hebben meerdere patiënten in onze praktijk die gebruik maken van een hulphond en de assistente die het doel in eerste instantie opperde, heeft veel met dieren. Met elkaar waren we er al snel uit dat het geld dit jaar naar dit goede doel moest gaan”, vertelt Henriëtte. “We hebben stichting Hulphond gebeld en gezegd dat we graag een schenking wilden doen. Stichting Hulphond is vanuit Herpen afgereisd naar Leerdam om de cheque in ontvangst te nemen. Bij de ontvangst hebben zij het exacte bedrag te horen gekregen. Het geschonken bedrag wordt besteed aan therapie.”

Twee therapietrajecten
Een woordvoerder van Hulphond Nederland laat weten erg blij te zijn met de donatie. “Onze hulphonden worden opgeleid en geplaatst bij mensen voor wie de steun van een hulphond elke dag een groot verschil maakt. Dit zijn mensen met een fysieke beperking, epilepsie of een posttraumatische stressstoornis (PTSS). Ook verzorgen we in toenemende mate dierondersteunende therapie en coaching aan jongeren. Hiermee reiken we jongeren met gedragsproblemen, psychiatrische problematiek, ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD of autisme en (licht) verstandelijke beperkingen de helpende hand. Jaarlijks helpt Hulphond Nederland zo’n 300 kinderen door middel van dierondersteunende therapie en daarvoor kunnen we alle steun goed gebruiken. De therapie wordt namelijk maar deels vergoed en toch willen wij onze therapie voor zoveel mogelijk kinderen beschikbaar maken. Daarom zijn we dankbaar voor de prachtige donatie van Dent All Care, die het mogelijk maakt om tenminste twee kinderen een volledig therapietraject aan te bieden en hen te helpen aan een nieuwe start en een nog mooiere toekomst.”