donderdag 16 maart

't Hofse Bakje
10:00, Vianen, Wijkcentrum Monnikenhof, Langeweg 6B. BindkrachtVHL (voorheen Welzijn Vianen) organiseert een gezellige ontmoeting met een kopje koffie. Deelname is gratis.

vrijdag 17 maart

Netwerk Salon Lekpoort Levenskompas
16:00, Vianen, Buitenstad 1.Netwerk Salon Lekpoort: Levenskompas, je waarden als kompas. Tijdens deze bijeenkomst kijken we naar wat écht belangrijk is voor jou. Aan de hand van interactieve oefeningen ga jij jouw waarden bepalen. Hoe leef jij momenteel al naar jouw eigen waarden? En waar zie jij kansen om deze nog meer toe te passen? Parkeren gratis op P3. Meer informatie: www.vrijelekpoort.nl, info@vrijelekpoort.nl, 06-13983203.

zaterdag 18 maart

Wandeling winterserie
08:00, Leerdam, Sportcentrum Laco. Wandelsportvereniging Pr. Bernhard houdt de derde en laatste wandeling van de winterserie. Er wordt gestart vanuit sportcentrum Laco, Tiendweg 9, Leerdam. De volgende afstanden kunnen gelopen worden: 5, 10, 15, 20, 30 en 40 kilometer. Mensen die 30 en 40 kilometer willen lopen, kunnen starten tussen 8:00 en 10:00 uur, voor de overige afstanden geldt de vertrektijd vanaf 9:00 uur tot 12:00 uur, met een uitlooptijd tot 13:00 uur voor de 5 en 10 kilometer. Voorinschrijven kan via www.wandel.nl. informatie: www.wsv-prinsbernhard.nl.

Rommelmarkt Leerbroek
9:00, Leerbroek, De Schakel.Er wordt een rommelmarkt georganiseerd in ''De Schakel' in Leerbroek. De huur van een tafel van 80 x 160 cm is 10,00 euro. Aanmelden kan tot 11 maart op het e-mailadres: leerbroekserommelmarkt3@gmail.com.

Tweedehands kleding -en speelgoedbeurs
9:30, Zijderveld, Kerkelijk centrum, Kerkweg 9.Op deze beurs zal verkoop plaatsvinden van tweedehands kinder- en tienerkleding (voorjaar/zomer vanaf maat 80), speelgoed en baby-artikelen. Voor informatie en/of aanmelding van verkoop van kleding en/of speelgoed, kan contact worden opgenomen met Anne-Marie Meerkerk 06-52266198 of via kledingbeurszijderveld@hotmail.com.. De opbrengst is voor 50% voor de inbrenger en 50% voor de kerk.

Digi-inloop Bibliotheek Vianen
10:00-12:00, Vianen, Bibliotheek.Voor iedereen met vragen over bijvoorbeeld bestanden verplaatsen, videobellen, whatsapp of e-mailen. Of bij alle andere vragen over laptop, tablet of smartphone. Kom langs bij de Digi-inloop. Deelname is gratis. Neem bij voorkeur het eigen apparaat mee. Elke woensdag- en zaterdagochtend.

GoDance
20:00, Leerdam, Stadspodium GO. Na het grote succes van de eerste editie van GoDance kon een vervolg niet uitblijven. Voor 2023 staan er vier edities van GoDance gepland waarvan 18 maart de eerste zal zijn. Go-dance is het dansfeest voor de dertigers, veertigers en vijftigers die zin hebben in een avond gezellig dansen met een hoog reünie-gehalte. GoDance wordt mede mogelijk gemaakt door MTN. Kaarten te verkrijgen à 10 euro op www.go-leerdam.nl.

maandag 20 maart

Hans Kiers in AquaZoo
19:30, Leerdam, AquaZoo. Na een succesvolle lezing van Tanne Hoff brengt nu de bekende schrijver en spreker Hans Kiers een bezoek aan AquaZoo Leerdam. Kiers is sinds 1980 aquafiel. Sinds 2008 werkt hij bij een van de grootste siervishandels in de wereld en kan hij van zijn hobby mede zijn werk maken. Hij is een gekend deskundige op het gebied van aquariumvissen en verzorgt overal in den lande boeiende presentaties. Kiers zal een interessant kijkje geven in de wereld van diverse nieuwe of bijzondere vissen met een verhaal of anekdote. Bijzondere aandacht zullen de kardinaalvissen krijgen. De toegang is gratis.

dinsdag 21 maart

Lees & Ontmoet
10:30-12:00 uur, Vianen, Bibliotheek.Inwoners van Vianen die het leuk vinden om te lezen en mensen te ontmoeten, zijn welkom bij Lees & Ontmoet in de Bibliotheek. Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig. In een kleine groep praten de deelnemers aan de hand van een column, artikel, gedicht, of zelfs een foto. Diverse thema’s en actualiteiten komen aan bod. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/agenda/lees-en-ontmoet.

Voorlichtingsavond Hartslag Heukelum
19:30, Heukelum, Dorpshuis de Krakeling. De burgerhulpverleners van Heukelum organiseren in samenwerking met Heukelum Aktief een voorlichtingsavond. Alle inwoners zijn welkom, ongeacht het feit of iemand wel of geen burgerhulpverlener is. Tijdens deze avond is er de mogelijkheid om aan te melden voor een reanimatie(na)scholing, inclusief AED. De toegang is gratis. Inloop tussen 19.30 en 21.00 uur. Er zal medewerking worden verleend door: Care4YouEHBO, Ambulance RAV Gelderland Zuid, Brandweer Asperen, Stichting Slachtofferhulp, Politie Gelderland-Zuid.

Gratis online informatiebijeenkomst voor mantelzorgers
20:00, Online. Het Mantelzorgpunt organiseert een informatiebijeenkomst over financiële regelingen. De bijeenkomst is voor mensen die iemand in hun omgeving ondersteunen, bijvoorbeeld vanwege een ziekte, een fysieke, verstandelijke of psychische beperking of hoge leeftijd. Deelnemers krijgen informatie over de verschillende (financiële) regelingen waar mantelzorgers mee te maken kunnen krijgen. Trainer Chantal Hoever-Prins van MantelzorgNL informeert over wet- en regelgeving en de eventuele financiële consequenties van deze regelingen. Deelname is gratis. Aanmelden www.mantelzorgvhl.nl/deelnemen. Meer informatie: het Mantelzorgpunt, 085-016 38 39. Bereikbaar van ma t/m vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur. Mailen kan naar: mantelzorgpunt@bindkrachtvhl.nl.

woensdag 22 maart

BoekStart Voorleespret
10:30, Leerdam, Bibliotheek.Een moment samen bezig zijn voor volwassene en kind (0-4 jaar), met voorlezen, liedjes en spelletjes. Een goede gelegenheid om andere (groot)ouders/ verzorgers van jonge kinderen te ontmoeten. Meedoen is gratis, aanmelden is niet nodig. Deze keer staat het voorlezen in het teken van De Media Ukkie Dagen. Centraal staat het verhaal uit het prentenboek ‘Heb jij misschien olifant gezien?’. Na het voorlezen volgt er altijd een spelletje of een liedje in het thema. Na afloop kunnen de volwassenen nog een kwartiertje bijpraten, terwijl de kinderen met elkaar spelen. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheeklekijssel.nl/voorleespret.

Bingo
13:30, Vianen, Kwantzaal Hof van Batenstein. BindkrachtVHL (voorheen Welzijn Vianen) organiseert een bingo met verloting (1 euro per lot). Kosten: 3,50 euro inclusief plankje en koffie/thee.

PCOB Ameide, Tienhoven aan de Lek en Lexmond
14:30, Ameide, gebouw De Hoven. Bij PCOB Ameide, Tienhoven aan de Lek en Lexmond vertelt legerpredikant W. Bos over zijn werk in binnen- en buitenland. Ook gasten zijn welkom.

Diner in de Wereldkeuken
17:30, Vianen, de Prenter, Grote Geusplein 1. BindkrachtVHL (voorheen Welzijn Vianen) organiseert Diner in de Wereldkeuken. Iedereen die alleen is en andere mensen wil leren kennen tijdens een heerlijk diner, is van harte welkom. De kosten voor deelname bedragen 7,50 euro en dit is inclusief een consumptie. Aanmelden kan via wereldkeukenprenter@gmail.com of 0347 344 365.

donderdag 23 maart

Thema-avond met foto's uit de Beeldbank: Varsseveld
20:00, Leerdam, Bibliotheek Leerdam.Thema-avond georganiseerd door de Historische Vereniging Leerdam. Deze avond wordt gekeken naar foto’s van de voormalige houthandel, -zagerij en timmerfabriek Varsseveld. In goede tijden samen met de glasfabriek de grootste werkgever van Leerdam. Ook niet-leden zijn van harte welkom. Toegang is gratis, maar vanwege het aantal beschikbare plaatsen is aanmelden wenselijk, dit kan via: ablom@blomleerdam.nl. Meer informatie: www.historischeverenigingleerdam.nl.

vrijdag 24 maart

Informatiedag Yuverta
16:00-20:00, Geldermalsen, Yuverta mbo.Yuverta mbo Geldermalsen houdt de derde open dag van dit schooljaar. Er zijn studenten en docenten van alle opleidingen aanwezig om de vragen die de leerlingen en hun ouders hebben te beantwoorden. Het opleidingspalet van Yuverta mbo Geldermalsen bestaat uit verschillende mbo-opleidingen. Aanmelden voor de open dag kan via de yuverta.nl/mbogeldermalsen.

Klaverjassen
20:00, Lexmond, Huis Het Bosch. Klaverjasvereniging 'Met Pit' houdt de achtste klaverjasavond van het seizoen. Deelname is 2 euro voor leden en 4 euro voor niet-leden, er zijn diverse prijzen te winnen, en er is een verloting. Inschrijven kan tot 22 maart bij Jan Verweij, per app: 06-41304532, mail: janverweij1951@gmail.com of bij info@huishetbosch.nl.

zaterdag 25 maart

Excursie DAF Museum
8:30, Lexmond, Huis Het Bosch.De werkgroep excursies van de Vereniging Historisch Lexmond en Hei- en Boeicop heeft een gevarieerd programma samengesteld voor de voorjaarsexcursie op zaterdag 25 maart. In Eindhoven wordt het DAF Museum bezocht en in Heeswijk Dinther de historische Abdij van Berne. De prijs bedraagt 75 euro per persoon, inclusief busreis, ontvangst met wat lekkers, een proeverij, lunch en afsluitend drankje. Vertrek stipt om 8:30 uur bij Huis Het Bosch in Lexmond. Inschrijven kan via een bericht naar info@vhlhb.nl of een telefoontje naar 06-13120755. Graag snel reageren vanwege een beperkt aantal plaatsen.

Aanbiddingsconcert Connect
20:00, Leerdam, Bethelkerk.Na mooie edities in 2020 en 2022 willen de leden van de band Connect van hun aanbiddingsconcert graag een jaarlijkse traditie maken. Connect ziet het als hun missie om door muziek mensen in verbinding te brengen met God en met elkaar. Dit jaar is het thema 'Het wachten waard', met als ondertitel een bekende tekst uit psalm 46: ‘Wees stil en weet dat Ik God ben’. Een kaartje kost 5 euro (inclusief iets drinken na afloop). Tot en met 16 jaar is de toegang gratis. Reserveer via https://www.ticketkantoor.nl/shop/connectconcert. Voor groepen kunnen aparte afspraken gemaakt worden via info@connectmusic.nl. Meer over de band: www.connectmusic.nl.