Jeugdcursus vissen LHV de Snoek

Leerdam • De Leerdamse Hengelaarsvereniging De Snoek organiseert voor de jeugd een cursus over loodvrij vissen. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. In totaal is er plek voor twintig cursisten deelnemen.

De cursus is bedoeld voor de jeugd van 8 tot en met 12 jaar. Het clubgebouw van De Snoek aan de Prins Bernhardstraat te Leerdam fungeert tijdens de theorieavonden als leslokaal. De Snoek gaat met de tijd mee. Nieuw is dat er geheel loodvrij wordt gewerkt. Alles waar vroeger lood voor werd gebruikt, zal nu door een alternatief worden vervangen. Lood is een giftig materiaal en mag niet in het milieu terechtkomen.

De cursus beslaat vijf avonden en tijdens de vierde avond wordt een examen afgenomen. Leden van De Snoek betalen vijf euro voor deelname aan de cursus. Ook niet-leden kunnen deelnemen. Zij betalen tien euro maar krijgen hiervoor meteen het lidmaatschap van De Snoek. Daarnaast krijgen de deelnemers voor het cursusgeld iedere cursusavond een glaasje drinken, een cursusboek van Sportvisserij Nederland, een zakje haakjes, een doosje knijpgewichtjes, een rolletje tuig, een dobber, een hakensteker en wat andere praktische zaken.

De cursus wordt gehouden op de dinsdagen 21 en 28 maart, 4 en 11 april van 18.30 tot 20.00 uur. De vijfde avond zal aan de waterkant worden gehouden.Ouders/verzorgers van de deelnemende jeugd zijn op alle avonden van harte welkom om de achtergronden van het vissen te volgen. Inschrijven voor de cursus kan per mail bij via jeugdlhvdesnoek1931@hotmail.com.