Rijbewijskeuringen CBR in Meerkerk

Meerkerk • Een medische keuring voor het verlengen van het rijbewijs is nodig wanneer iemand 75 jaar of ouder is of wanneer deze persoon een zogenoemd groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen. Automobilisten kunnen zich via RegelZorg Rijbewijskeuringen in Fysiocentrum Meerkerk op dinsdag 28 maart medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. 

Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen 55 euro. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is de prijs 70 euro. Een afspraak voor het spreekuur kan uitsluitend via RegelZorg worden gemaakt: via de website www.regelzorg.nl of tijdens kantooruren via de afsprakenlijn 088-23 23 300. Voor het laten invullen van een rapport oogarts kunnen automobilisten surfen naar www.regelzorg.nl/oogarts of RegelZorg bellen.

Houd zelf de einddatum van het rijbewijs in de gaten en begin vier maanden voor deze datum met het verlengen van het rijbewijs, indien ook een medische keuring noodzakelijk is. De eerste stap is het kopen en invullen van een Gezondheidsverklaring. Dat kan online op mijn cbr.nl, via DigiD met SMS- of App-verificatie. Een papieren Gezondheidsverklaring is te koop bij de meeste gemeenten of via RegelZorg. Vul deze vragenlijst eerst zelf in en stuur deze op naar het CBR. Pas na het ontvangen van een reactie, kan een afspraak gemaakt worden voor de keuring. De artsen waar RegelZorg mee samenwerkt, zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren digitaal in en versturen deze direct naar het CBR.