• De kerk in Kedichem.
• De kerk in Kedichem. Foto: Nico Van Ganzewinkel

Expositie in kerk Kedichem

kedichem • De kerk in Kedichem opent op zaterdag 18 en zondag 19 maart haar duren voor de expositie 'Ambacht, Kunst en cultuur in Kedichem.

Maar liefst achttien deelnemers uit Kedichem, Achterdijk en Oosterwijk hebben aangegeven hun creatieve werk, wat met grote passie is gemaakt met het publiek te willen delen. De verschillende kunstvormen bestaan uit schilder- en tekenkunst, maquettes, fotografie, patchwork, breiwerken, glaskunst, beelden, boetseerwerk, houtbewerking, modelbouw en keramiek.

Meer evenementen 
Initiatiefnemer is diaken Hans van Schie. Hij vertelt: "Een soortgelijke expositie hebben we in 2010 voor het laatst gehouden en ik wilde nu weer iets organiseren, waarbij mensen uit het dorp en de directe omgeving elkaar ontmoeten. In coronatijd hebben we de kerk verbouwd, waardoor deze geschikter is voor dit soort evenementen. We willen dan ook vaker dingen gaan organiseren naast de reguliere kerkdiensten. Alle deelnemers komen uit Kedichem of de directe omgeving. Blijkbaar is er veel creativiteit te vinden in dit dorpje."

Op zaterdag is de expositie geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur en op zondag van 12:00 uur tot 17:00 uur. Op beide dagen bespeelt Wim Konijn het orgel, is een demonstratie 'ontspanning' en kunnen bezoekers zingend en spelend lezen. Door de kerk zijn alle kunstwerken en creaties mooi uitgestald.