• De winnaars: de Magic Drummers.
• De winnaars: de Magic Drummers. Foto: Aangeleverd

Talentenshow 'Bazuin’s Got Talent'

LEERDAM • De derde jubileumactiviteit van de 100-jarige muziekvereniging De Bazuin stond op zaterdagmiddag 11 maart op het programma. Tijdens de eerste editie van Bazuin’s Got Talent konden leden hun muzikaliteit laten zien en vooral horen aan een deskundige jury. Winnaars van deze middag werden de Magic Drummers. De middag werd mogelijk gemaakt door het Bert van Voorden Fonds. 

"Heel ons jubileumjaar door organiseren we leuke activiteiten voor leden, oud-leden en andere liefhebbers van muziek", vertelt Bert van Willigen, voorzitter van de werkgroep 100jaarBazuin. "Na de geslaagde aftrap van ons jubileumjaar begin januari, volgde al snel een slagwerkworkshop met slagwerkgoeroe Dennis Smits. Bazuin’s Got Talent was de tweede activiteit die we in Stadspodium GO hebben georganiseerd dit jaar." 

Gezellig druk
De hele middag was het een gezellige drukte in de foyer en zaal van GO. Leden, oud-leden en familieleden kwamen luisteren naar de korte optredens die werden gejureerd door een vakkundige jury. "Henk Kramer en Anniecke van Delft hebben we bereid gevonden de jury te vormen. Beiden hebben een eigen manier van jureren en een eigen kijk op muziek. Henk is als oud-voorzitter en instructeur van De Bazuin een verenigingsman pur sang, terwijl Anniecke als musicus en cultuurcoach bij Stichting Samendoen op heel andere punten heeft gelet."

Veel afwisseling 
Een spectaculaire slagwerkshow, een mooi samenspel tussen dwarsfluit en melodisch slagwerk en een optreden van een aantal leerlingen zijn maar enkele van de optredens die werden beoordeeld.

"De afwisseling in de bijdragen was groot en dat maakte het jureren niet makkelijk", aldus de jury. "Maar we waren het gelukkig snel eens dat de Magic Drummers het verdiende om de winnaar van deze eerste Bazuin’s Got Talent te zijn. Natuurlijk was er ook een originaliteitsprijs voor de acts De Eftelingen en De Kleine Cactussen en een aanmoedigingsprijs voor de koperleerlingen."