• Excelsior Vianen heeft een volle programmering.
• Excelsior Vianen heeft een volle programmering. Foto: Aangeleverd

Excelsior Vianen verbroedert

VIANEN • Sinds jaar en dag organiseert Harmonie Orkest Excelsior Vianen jaarlijks haar grote voorjaarsconcert. En groots pakken ze het dit jaar zeker aan, zo vertelt voorzitter Irka Heestermans. 

“Muziek verbroedert en welke taal je ook spreekt, iedereen begrijpt muziek. Speciaal voor ons concert hebben we de samenwerking met de gemeente Vijfheerenlanden opgezocht en alle Oekraïense vluchtelingen in onze gemeente uitgenodigd.” 

Gevarieerd programma
Op zaterdag 25 maart vindt het concert om 20.00 uur in het theater van Sport- en Cultuurcentrum Helsdingen plaats. De toegang is geheel gratis en er is plek voor 500 personen. Dit jaar is qua muziek gekozen voor een gevarieerd programma van twaalf muziekstukken. Het ene stuk is een pittige mars met verschillende tempo’s, een ander stuk vertolkt de opwarming van de aarde, maar ook is een compositie van de Lion King te horen en een tribute aan Whitney Houston. Na de pauze volgt het 'on fire' spektakel, waarin de brandweer uitrukt naar een brand. De hele avond staat onder begeleiding van dirigent René de Jong.

Play-In
Na het voorjaarsconcert staat de zevende Play-In op de agenda. Op zaterdag 10 juni klinken in het Oosterlicht College te Vianen de klanken van heel veel muzikanten. Het streven dit jaar is om 100 muzikanten bij elkaar te krijgen, tot nu toe hebben zich ruim 70 deelnemers aangemeld. Gedurende de hele dag zal er geoefend worden met alle muzikanten. De aanvang van het avondconcert is om 19.30 uur.

125-jarig bestaan
Daarnaast zijn alle ogen gericht op de voorbereidingen van hét jubileum festijn. Op 29 september 2024 bestaat Excelsior maar liefst 125 jaar. Meer informatie volgt t.z.t. via www.excelsior-vianen.nl