Belangrijke punten voor Ameide tegen concurrent

BERGAMBACHT • Ameide pakte belangrijke punten in de kelderkraker tegen Bergambacht. Met 1-4 zegevierde de ploeg van Jan Verveer.

“Na de eerste helft keken we tegen een 1-0 achterstand aan en waren we het eigenlijk helemaal kwijt. In de rust zijn er best wel harde woorden gevallen, maar die zijn wel goed opgepakt”, analyseerde Verveer.

Geholpen door een eigen Bergambachts doelpunt, pakte Termei de handschoen wel op. Door twee goals van Roel de Kruijk en eentje van zijn ingevallen zwager Kevin Kroeze werd de eerste uitoverwinning van dit seizoen geboekt. “Een wedstrijd met twee gezichten, gelukkig is er goed naar elkaar geluisterd in de rust.”


Brederodes na nieuwe nederlaag op de voorlaatste plaats

NIEUWEGEIN • De vrije val op de ranglijst van Brederodes duurt voort. In Nieuwegein werd tegen JSV de zesde nederlaag op rij geleden, waardoor de ploeg uit Vianen nu voorlaatste staat.

“Een puntje hadden we wel verdiend vandaag, maar het mocht helaas niet zo zijn”, vond Brederodes-trainer Jon van Staa. “Onze keeper maakt een fout, waardoor we 1-0 achter komen. Heel zuur, ook voor hem natuurlijk. Na rust hebben we er alles aan gedaan, maar komen zij een kwartoer voor tijd op 2-0. Hun keeper maakt vervolgens nog een fout bij een bal van Tim Wakkermans en het nog 2-1 wordt. Daarna kregen we nog wat kansjes, maar scoren lukte helaas niet meer.”


Lucas van Dam keert terug bij HSSC'61

HEI- EN BOEICOP • Lucas van Dam keert komend seizoen terug bij HSSC’61. De aanvaller maakte twee jaar geleden de overstap naar Benschop, maar bewandelt komende zomer weer de weg terug.

“De voornaamste reden om terug te keren is dat ik weer met mijn vrienden wil voetballen”, stelt de 25-jarige Van Dam. Bovendien vind ik de reisafstand naar Benschop te groot worden.” 

HSSC’61 strijdt momenteel voor lijfsbehoud in 3D.


Mark den Hartogh blijft LRC Leerdam trouw

LEERDAM • Mark den Hartogh heeft aangegeven ook komend seizoen bij LRC Leerdam te spelen. De verdediger is bezig aan zijn vierde seizoen in Leerdamse dienst.

De 37-jarige routinier kwam eerder uit voor Theole, Lienden, VVA’71 (nu VVA Achterberg), FC Breukelen, WNC en De Meern, alvorens hij in Leerdam neerstreek. Met LRC staat Den Hartogh momenteel op de tweede plaats in 1D.