SC Everstein boekt onverdiende zege

HAASTRECHT • SC Everstein heeft zichzelf een grote dienst bewezen in de strijd om lijfsbehoud. Bij Haastrecht won de ploeg van trainer Remko Versteeg, compleet tegen de verhouding in, met 1-2.

“In de achttien jaar dat ik trainer ben heb ik denk ik nog nooit gewonnen, zonder uitgespeelde kansen te creëren en terwijl we in de eerst helft zo werden weggespeeld”, verklaarde de realistische Versteeg na afloop. 

“Bij rust moet Haastrecht gewoon met een nulletje of vier voorstaan, maar blijft de schade gelukkig beperkt tot 1-0. Na rust hebben we het iets anders neergezet en geven we minder weg, maar kregen ze nog steeds de meeste kansen. Wij werden alleen via spelhervattingen gevaarlijk en de goals van Simon van Zante en Merlijn Vos vielen dan ook uit een directe vrije trap en een penalty. Onvoorstelbaar, maar wel hele belangrijke punten voor ons.”

Direct lijfsbehoud
Door de overwinning is Everstein nog volop in de race voor een plek die recht geeft op direct lijfsbehoud. De achterstand op de veilige plek acht bedraagt drie punten. Op die plek staat nu Arkel.