LRC verslaat Bennekom in doelpuntenfestijn

LEERDAM • LRC heeft zaterdag een spectaculaire zege geboekt op Bennekom. De Leerdammers wonnen met 6-4 in een spectaculair duel, dat ook nog enige tijd stil lag.

LRC begon goed en kwam ook op voorsprong via Jamal Ouassif. Kort hierna kwam Bennekom terug tot 1-1, maar nog voor rust werd het via Timo Lutters en Fabian van Horssen 3-1. In de tweede helft vloog de vlam in de pan. De bezoekers hadden al wat kaarten gekregen wegens aanmerkingen op de leiding en nadat een speler van Bennenkom zijn tweede gele kaart had gekregen, namen de protesten een dusdanige vorm aan dat scheidsrechter Hilgersom het welletjes vond. Hij bestrafte meerdere spelers en begeleiders met kaarten en laste een afkoelingsperiode van vijf minuten in. Na de onderbreking maakte Rick van Loo de 4-1, werd het 4-2 en maakte Jamal Ouassif de 5-2. Toch kwam Bennekom kwam nog terug tot 5-4. Axel van Kordelaar maakte aan alle onzekerheid een einde met de 6-4.

LRC-trainer Emanuel Sluis: “We hadden goede zaken kunnen doen voor ons doelsaldo. Na de 4-1 mogen we het nooit meer zo spannend laten worden. Aan de andere kant is dit geen slechte tegenstander en pakken we wel gewoon drie punten.”