Lekvogels verliest thuis van GVV

LEXMOND • Lekvogels heeft een zure nederlaag geleden tegen nummer voorlaatst GVV Geldermalsen. In eigen huis werd het 1-2.

“We hebben vandaag zo’n 80 procent balbezit gehad, denk ik”, verklaarde Lekvogels-trainer Ton Delfgou na afloop, “Maar we hebben ondanks dat niet of nauwelijks kansen gecreëerd en dan wordt winnen natuurlijk ook lastig.” Lekvogels kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong via Ahmad Soltanian, die kon binnentikken nadat de keeper van GVV een mislukte voorzet losliet. Kort voor rust kwam GVV op gelijke hoogte via een schot van grote afstand, waarbij de keeper van Lekvogels niet vrijuit ging. Na de thee bleef de thuisploeg het meeste balbezit houden, maar was het GVV dat er met de winst vandoor ging.

Leerdam Sport’55 weer hard onderuit in gestaakt duel

HELLOUW • Leerdam Sport’55 heeft opnieuw een enorme verliespartij geleden. Op bezoek bij ASH werd het maar liefst 9-2.

Na een half uur stond het al 6-1 voor de thuisploeg. Reynaldo Zandhuizen kreeg vervolgens rood bij Leerdam Sport en na het tumult wat hierop ontstond, besloot de scheidsrechter het duel kortstondig stil te leggen. “Dan verwacht je misschien dat ASH nog veel meer gaat scoren, maar dat hebben we gelukkig enigszins weten te beperken. Ik weet niet precies wat er gebeurde waardoor de wedstrijd even werd stilgelegd, maar na de afkoelingsperiode was het in ieder geval weer rustig”, vertelde Raymond Sponselee, trainer van de Leerdammers. De goals van Leerdam Sport werden gemaakt door Nolan Vink en Nevin van den Berg.